Diner Recepten

Recept: Gehaktballetjes in tomatensaus

Bulgur met gehaktballetjes in tomatensaus
Geschreven door Redactie

Zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus zijn altijd het lekkerst vind ik! Ik had een tijd geleden bulgur gekocht en er nog steeds maar niets mee gemaakt.. best zonde want het is zo makkelijk, het kost maar 10 minuten kooktijd.Maar wat is bulgur eigenlijk??

-Bulgur is een graanproduct gemaakt van tarwe. De hele tarwekorrels zijn gestoomd of voorgekookt en daarna gebroken.
-Oorspronkelijk komt bulgur uit het Midden-Oosten, maar het wordt vooral veel gegeten in Turkije. -Bulgur bevat veel goede voedingsstoffen en volop vezels. Daarom is het een prima alternatief voor (zilvervlies)rijst, aardappels of pasta.
En hoe is de smaak? -het is nootachtig van smaak en je kunt het zowel warm als koud eten!

Het gerecht is makkelijk om te maken, gehaktballetjes maken kunnen we allemaal wel denk ik toch?! Laat de gehaktballetjes in het tomatensaus gaar pruttelen en serveer met bulgur! 

Ingrediënten: (voor de gehaktballetjes) 2 personen

  • 300 gram gehakt
  • 1 ei
  • ongeveer 5 el broodkruimels (kan ook met gemalen beschuit/paneermeel)
  • zout/peper

(voor de tomatensaus/bulgur)

  • 400 gram tomatenblokjes (1 blikje)
  • 1 paprika
  • 130 gram bulgur
  • 1 sjalotje (of ui)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper/zout
  • paar bosjes verse koriander

Zo doe je het:

  1. Meng alle ingrediënten die je nodig hebt om de gehaktballetjes te maken met elkaar tot 1 grote bal.
  2. Bestrooi een bord/plank met nog wat extra broodkruimels waar je de gehaktballetjes nog kunt indraaien voor een krokant korstje. (maak zo ongeveer 9-10 balletjes.
  3. Verhit wat olie in een pan en bak de gehaktballen ongeveer 20-25 minuten aan alle kanten totdat ze helemaal gaar zijn.
  4. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes, snijd de sjalot en het knoflook teentje fijn.
  5. Als je de gehaktballetjes aan het bereiden bent, kun je ook ondertussen alvast de bulgur maken (volgens de aanwijzingen op de verpakking)
  6. Voeg nu de tomatenblokjes toe aan de gehaktballetjes (ik had de gehaktballetjes zelf eerst in een koekenpan gebakken en toen ze gaar waren overgebracht in een wok pan omdat ik dat handiger vond met de saus)
  7. Nu kun je de rest toevoegen aan de gehaktballetjes in tomatensaus(koriander,sjalotje,knoflook,paprika,paprikapoeder,peper/zout)
  8. Laat een aantal minuten goed door pruttelen.
  9. Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus!

Eet smakelijk! 

www.hongeralseenpaard.nl

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Over de schrijver

Redactie