Oh boy is dit even lekker! Honing-limoen gamba’s, zo simpel en zo lekker :). Wij eten deze gamba’s regelmatig gecombineerd met quinoa en broccoli als maaltijd, maar als snack zijn ze ook top. Ik doe de gamba’s dan in een bakje en eet ze koud of warm bij de borrel.
Ingrediënten:
- 200 gram gamba’s
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel soyasaus
- 1 teentje knoflook
- limoensap (halve limoen)
- beetje bieslook
- zout (ik gebruik Gourmet zout van JOZO)
- peper
- klontje boter
Als je het als maaltijd eet kun je voor 2 personen toevoegen:
- 200 gram quinoa
- 1 kleine broccoli
Hoe maak je het:
Doe in een kommetje de honing, sojasaus, de limoensap en de fijngesneden knoflook. Hussel dit met de gamba’s en doe een klontje boter in de pan. Bak de gamba’s tot ze roze zien, voeg er een beetje peper, JOZO Gourmet zout en bieslook aan toe en voilà: heerlijke kleverige honing-limoen gamba’s.
Leuk om te weten
De piramidevormige zoutflakes van JOZO 06 geven een heerlijke, subtiele extra smaak aan je gerecht. De herkomst en de grootte van de zoutkorrel zijn bepalend voor de smaak. Daarom wordt JOZO-zout gekristalliseerd tot verschillende korrelgroottes [02 tot 06]. JOZO Zoutflakes 06 worden gebruikt als finishing touch voor gerechten, zodat de delicate smaak en voortreffelijke knapperigheid van het gerecht nog beter tot hun recht komen.
Kijk voor meer informatie over JOZO zout, hun verschillende producten en de effecten van zout op je gezondheid op: www.jozosalt.com/nl
#spon