Je kunt er niet meer omheen. De Poké bowl is populair en duikt in steeds meer steden op. De oorsprong van de Poké bowl (spreek uit als pokay) ligt in Hawaii. In deze kommetjes serveren zij van orgine verse vis zoals zalm of tonijn, rijst, groente en allerlei andere lekkere ingrediënten. Tegenwoordig worden er volop veel variaties op de Poké bowl gemaakt en daar word ik alleen maar blij van. Niet dat ik niet van verse vis houdt, want daar ben ik helemaal dol op. Maar ik vind het heerlijk om te variëren met deze kommetjes vol pure ingrediënten.
Voor mijn variant op de Poké bowl koos ik dus voor roasted pork wat ik combineerde met rijst, sojaboontjes (love them), paksoi, rode peper, een zacht gekookt eitje en koriander. En man, man, man… Wat was dit lekker! Hoe lekker kan simpel eten toch zijn ? Voor jouw eigen kommetje vol heerlijkheid kun je natuurlijk de ingrediënten uitkiezen die jij lekker vindt. Denk aan mais, zeewier, kool, mango, bietjes, komkommer etc. Combineer met vis, kip of tofu.
INGREDIËNTEN
- Voor de Poké bowl:
- 400 gram rijst (ongekookt)
- 2 paksoi’s
- 1 grote rode ui
- sojabonen
- 2 avocado’s
- 1 rode peper
- 1 limoen
- koriander
- sesamzaad
- 4 eieren
- 1 eetlepel miso
- 1 eetlepel soyasaus
- zonnebloemolie
- Voor de roasted pork:
- 400 gram speklapjes
- 4 eetlepels soyasaus
- 1 limoen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 tenen knoflook
- 1 duimlengte gember
- korianderpoeder
- komijnpoeder
- 5 spices poeder