Bewegen Gezond gewicht Gezondheid

Ik heb de Fitbit Alta HR getest en dit zijn mijn bevindingen!

Ik zag de Fitbit Alta HR al een paar keer voorbij komen op social media en toen dacht ik al: die is mooi! Want ik vind het design van de Fitbit Alta HR echt mooi, het horloge is mooi fijn vormgegeven en de verwisselbare bandjes zijn er in allerlei leuke kleuren. Kun je je horloge mooi aanpassen op je outfit :).

Ik kreeg de doos van de Fitbit Alta HR thuisgestuurd en ik vond het zo leuk om hem eindelijk te proberen! Ik verwachtte een gebruiksaanwijzing, maar die was er niet… omdat het horloge gewoon zo makkelijk werkt snap je het direct! Even de app die bij het horloge hoort downloaden en je telefoon vertelt je wat je moet doen. Zodra je telefoon en je horloge elkaar hebben ‘gevonden’ werkt alles!

Een mooi fijn horloge die je bij elke outfit kunt dragen

Toen ik mijn horloge had verbonden en ik dus klaar was voor het gebruik ging ik opzoek naar alle knopjes, want ja je verwacht toch dat je ergens een ‘start’ knop of zo hebt zitten voor als je aan je work-out begint en een manier is om de juiste work-out te selecteren.. Zit er niet op, de Fitbit Alta HR heeft smartTrack, wat betekent dat hij automatisch detecteert wanneer je begint met sporten en welke sport je beoefent! Handig want zo vergeet je nooit je horloge te starten voordat je een rondje gaat hardlopen, fietsen, op de crosstrainer gaat of wat je dan ook gaat doen. De Fitbit Alta HR heeft zelf al door wat jij aan het doen bent en wanneer je hiermee start en stopt en dat doet hij nog accuraat ook!

De Fitbit Alta HR

Daarnaast zit er ook een hartslagmeter op, ook handig want zo zie je precies in welke hartslag zones je aan het trainen bent. Of je aan je conditie hebt gewerkt of juist vet hebt verbrand, de Fitbit houdt het allemaal bij. En hij houdt je gezondheid niet alleen bij, hij helpt je ook om aan je gezondheid te werken. Want als je te lang stilzit dan krijg je vanzelf een seintje dat het tijd is om weer even te gaan bewegen. Voor mij is dit ideaal, want als ik aan het schrijven ben wil ik de tijd nog wel eens vergeten en uren lang in dezelfde houding achter mijn laptop zitten, maar dankzij de Fitbit krijg ik een waarschuwing als ik te lang niet heb bewogen!

Het dashboard in je app

Iedereen is natuurlijk anders en iedereen heeft andere doelen, daarom kun je op de bijbehorende app jouw persoonlijke doelen invoeren. Hoeveel minuten actieve beweging wil je dagelijks hebben? Hoeveel dagen in de week wil je sporten? Hoeveel stappen wil je op een dag zetten? Hoeveel calorieën wil je per dag verbranden? Als je deze doelen instelt kun je op je horloge precies zien hoe goed jij bezig bent om je doelen te behalen en als je bijvoorbeeld nog wat extra stappen moet zetten dan wijst de Fitbit Alta HR je hierop!

Even tussendoor checken hoe goed ik bezig ben 😉

Wat is nou mijn conclusie, nou dat merkte je denk ik wil aan het enthousiaste verhaal wat ik net heb getikt, maar ik vind de Fitbit Alta HR echt een fijn horloge. Ik denk niet dat ik ooit nog een ander horloge om mijn pols doe dan dan de Fitbit. Ik vind het design leuk, ik vind de stappenteller, de automatische work-out tracker en de harslagmeter ideaal en ik merk dat de Fitbit mij helpt om in beweging te blijven! Dus ben je aan het twijfelen? Dan zou ik niet langer meer twijfelen en de Fitbit aanschaffen; hé het is goed voor je gezondheid.. een beter excuus kun je niet hebben toch ;).

Je kunt op fitbit.com alle informatie over de Fitbit Alta HR vinden want ik heb in dit artikel nog niet eens alle eigenschappen vermeld.