Bereidingstijd:
15 minuten
Portie:
2 personen
Benodigdheden:
bakpan, hakmolentje (fijnsnijden met mes kan ook)
Ingrediënten
- 1 blok tempeh (circa 300 g)
- 2 tenen knoflook
- 2 el soja
- 2 el ras el hanout
- 1 el sesamzaad
- 1 paksoi
- 2 volkoren pitabroodjes
Avocado-dille saus
- 2 avocado’s
- 1 citroen
- 1 el mosterd
- 1 el dille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en doe dit in een kom. Doe de andere ingrediënten van de avocado-dille saus erbij en maal dit tot een grof mengsel met een vork. Je kunt ook een staafmixer hiervoor gebruiken.
- Snij circa 6 stengels van de paksoi af. Was de paksoi onder de kraan. Snij het in grove stukken, inclusief de bladen. Doe dit in een hakmolen en maal dit fijn. Je kunt het natuurlijk ook fijn snijden.
- Snij de tempeh in kleine ‘ shoarma’ reepjes. Snij de knoflook fijn.
- Verwarm in een bakpan olijfolie. Ik doe altijd een flinke scheut, gezien de tempeh veel olijfolie opneemt. Doe de tempeh in de pan en bak dit voor circa 5 minuten op hoog vuur. De tempeh is dan bruin verkleurd.
- Voeg de sojasaus, ras el hanout, knoflook en sesamzaad toe. Schep het mengsel goed om en bak dit nog 2 minuten.
- Verwarm de pitabroodjes in de oven
- Zet het vuur uit en voeg de paksoi toe en schep dit om.
- Schep een flinke lepel tempeh ‘ shoarma’ in het pitabroodjes en eindig met een extra flinke lepel avocado-dille saus.
www.charlyparsley.nl