Op zoek naar een lekker en verantwoord tussendoortje voor het weekend? Stop maar met zoeken, want deze repen zijn heerlijk!
Ze zijn friszoet door de banaan en citroen en ze hebben een zachte structuur. Ik gebruikte een kleine ovenschaal van 20 bij 15 cm, dit is goed voor ongeveer 6 stukken.
Nodig voor de bodem
- 50 gr.dadels
- 200 gr. cashewnoten
- 2 el kokosolie
Nodig voor de vulling
- Sap van 1 citroen
- 3 eieren
- 1 banaan
- Ahornsiroop naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven op 170 graden en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
- Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine. Als alles goed gemengd is, kun je dit tot een bal kneden. Verdeel de bodem in een met bakpapier beklede ovenschaal, zorg dat de randen ook bedekt zijn en er dus een soort kom ontstaat.
- Doe de ingrediënten voor de vulling in een blender en laat deze draaien tot alles goed is gemengd. Giet de vulling op de bodem.
- Bak de koek 35 minuten in de oven tot de koek goudbruin begint te worden.
- Laat goed afkoelen en snijd hem dan in repen. Bewaar in de koelkast.
Enjoy!
hoe lang kan je deze repen bewaren?
Na 35min was de binnekant nog helemaal vloeibaad, heb hem weer opnieuw in gezet
Hoi Sanne,
Ik heb deze repen gemaakt en de smaken zijn echt heerlijk! Fijn zo’n recept van een extraatje dat zowel lekker als gezond is.
Ik heb 2 vragen:
1. Ik heb rauwe cashewnoten gebruikt. Is dat ook de bedoeling?
2. De bodem was iets te zacht waardoor het hier en daar makkelijk uit elkaar viel.
Hoe kan ik dat voorkomen?
Groetjes, Jet