Het vinden van het ideale tussendoortje is best lastig. Een tussendoortje moet allereerst natuurlijk goed vullen, maar ik vind het minstens zo belangrijk dat iets lekker én redelijk gezond is. Van de ‘standaard’ stukjes rauwe groenten of fruit word ik bovendien simpelweg niet gelukkig. Mijn lichaam snakt op dit moment gewoon naar een wat stevigere snack. Daarom maakte ik afgelopen week deze heerlijke bosbessen muffins. Ze smaken als een echte sinner, maar bevatten stiekem allemaal ingrediënten waar je lichaam blij van wordt.
Voor 6 muffins.
Wat heb je nodig?
♥ bakvorm voor 6 muffins + muffinvormpjes
Wat zit erin?
♥ 80 gram rijstmeel + 1 el rijstmeel
♥ 2 tl bakpoeder
♥ 3 eieren
♥ 125 ml plantaardige melk
♥ 4 el kokosolie
♥ 3 tl honing
♥ 1 tl vanille extract
♥ 50 tot 75 gram (diepvries) bosbessen
En hoe doe je het?
♥ Verwarm de oven voor op 180 graden.
♥ Klop de eieren, de melk, de honing, de kokosolie en het vanille extract goed door elkaar.
♥ Voeg al roerend 80 gram rijstmeel en het bakpoeder toe aan het beslag.
♥ Als je bevroren bosbessen gebruikt is het handig om ze in een zakje te doen samen met 1 eetlepel meel en even te schudden. Door het laagje meel zullen de bosbessen straks niet meteen naar de bodem zakken. Spatel vervolgens de bosbessen voorzichtig door het beslag.
♥ Vul de muffinvormpjes bijna tot de rand en bak de muffins in 30-35 minuten in de oven.