Ontspanning

Zo kom je echt tot rust

Zo kom je echt tot rust

Pieker je veel? Slaap je slecht? Is het glas halfleeg geworden in plaats van halfvol? Dan is het tijd om echt tot rust te komen. Makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat precies? We hebben 3 praktische manieren gevonden om weer helemaal tot jezelf te komen.

Mindfulness is er voor iedereen

Steeds meer mensen ontdekken mindfulness. Het is een manier om de geest te trainen. Je kunt oefenen om aandachtig aanwezig te zijn in het heden, in plaats van steeds meegesleept te worden door gedachten en gevoelens uit het verleden, en de stress van de toekomst.

Mensen hebben de natuurlijke neiging om door allerlei gedachten te dwalen. In veel gevallen zijn dat geen positieve gedachten. Het gaat om stress, depressie, boosheid, verlangen en zelfmedelijden. Wanneer je je bedenkt dat het verleden niet meer bestaat, en de toekomst vaak rooskleuriger is dan je eerst dacht, kun je veel meer rust krijgen. Mindfulnessoefeningen helpen daar heel goed bij. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om eens een mindfulnesscoach te boeken of om tijd te investeren door oefeningen op internet te zoeken.

Psychedelic retreat met een truffelceremonie

Heb je veel last van stress ? Dan heb je misschien iets zwaarder geschut nodig. Een psychedelic retreat kan dan een optie zijn. Bij zo’n retreat hoort vaak een truffel ceremonie. Dat is een gezamenlijke ervaring waarbij psilocybine-houdende truffels worden gebruikt. Daarmee kom je samen tot een psychedelische ervaring. De stoffen in de truffels zorgen ervoor dat je gedachten tot rust komen.

Psychedelica zorgen ervoor dat je meer inzicht krijgt in het leven en dat je spirituele verlichting kunt bereiken. Je voelt je bovendien opgewekter: meer euforie en soms zelfs extase. Doe een psychedelic retreat of een truffel ceremonie uitsluitend bij een expert en in gezelschap. Mensen kunnen dan op je letten. Iedereen reageert er namelijk anders op.

Houd een dagboek bij

Een dagboek bijhouden helpt je om meer rust te krijgen in je hoofd. Door je gedachten, emoties, en wat je vandaag hebt gedaan bij te houden, krijg je meer overzicht. Alles wat je van je af schrijft, verdwijnt uit je hoofd. En dat is fijn, want op die manier blijf je ‘s nachts niet piekeren. Je komt echt tot rust.

Je kunt in het dagboek ook aangeven hoe hoog jouw stressniveau was. Wanneer je een stressvolle dag hebt gehad, is het handig om te beschrijven waar dat door kwam. Op die manier raak je het kwijt en krijg je ook inzicht in wat bij jouw triggers van stress zijn. Je kunt dan in de toekomst stress ook anders aanpakken en de triggers voorkomen.