De herfst is weer begonnen! En dat betekent dat de pompoenen weer volop in de schappen van de supermarkt liggen. Heel vaak wordt pompoen verwerkt in hartige gerechten. Wij gooiden het dit keer over een andere boeg en maakten deze heerlijke zoete pompoenmuffins! Met een topping van griekse yoghurt en kaneel worden de muffins nog vééll lekkerder, mmm!
Voor 12 muffins
Wat heb je nodig?
♥ Staafmixer of keukenmachine
♥ Muffinvormpjes
Wat zit er in?
♥ 250 gram speltbloem
♥ 250 gram pompoen
♥ 2 eieren
♥ 50 ml kokosolie
♥ 100 ml ongezoete plantaardige melk
♥ 60 gram maple syrup of honing
♥ 1 tl kaneel
♥ 1 tl gemalen gember
♥ 1/2 tl kruidnagel
♥ 1/2 tl nootmuskaat
♥ 2 tl bakpoeder
♥ Snuf zout
En hoe maak je het?
♥ Verwarm de oven voor op 180 graden.
♥ Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Snijd de pompen in grove stukken en kook de pompoen gaar. Giet het water af en laat de pompoen goed afkoelen.
♥ Pureer de pompoen met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Doe de pompoen samen met de eieren, kokosolie en melk in een kom en meng de ingrediënten door elkaar.
♥ Voeg de meel, kruiden en het zout toe en meng tot een glad beslag.
♥ Schep het beslag over in de muffinvormpjes. Zet de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven. De muffins zijn klaar wanneer een satéprikker er schoon en droog uit komt.