Geluk

9 quotes om te onthouden als je niet kunt stoppen met piekeren

Gebruik je verleden als springplank niet als hangmat

Voordat je praat, luister.. Voordat je oordeelt, denk.. Voordat je uitgeeft, verdien… Voordat je opgeeft, probeer… Voordat je doodgaat, leef…

Piekeren is als het zitten in een schommelstoel; Het geeft je iets te doen maar het brengt je nergens

A quite mind is able to hear intuition over fear

Don’t ruin a good today because of a bad yesterday

There’s nothing in this world that can trouble you as much as your own thoughts

Overthinking. The art of creating problems that weren’t even there

Stop being afraid of what could go wrong and start being excited about what could go right

Don’t believe everything you think

Onderstaand vind je 4 manieren om te stoppen met piekeren:

1 Ga naar buiten
Wanneer je niet buiten in de natuur leeft of werkt dan is dit helemaal belangrijk. Neem de tijd om naar het strand, het bos, de hei of een park te gaan. Het is aangetoond dat de natuur boosheid, angst en stress vermindert en aangename gevoelens verhoogt. De mens is vanuit de oertijd genetisch geprogrammeerd om geboeid te zijn door bomen, planten, water en andere natuurelementen. Hierdoor zijn we goed in staat om onszelf in de natuur af te leiden van onze pijn en ongemakken.

2 Herhaal vriendelijke woorden tegen jezelf
Het moment dat je merkt dat je aan het piekeren bent kun je deze gedachtes stoppen met kalmerende lieve woorden. Het maak niet uit wat je zegt, als jij je er maar beter door voelt. Woorden bevatten heel veel kracht, dus gebruik ze in je voordeel.

3 Meditatie
Wanneer je mediteert dan ben je in staat om de stroom van negatieve gedachtes stop te zetten. Probeer een geleide meditatie of yoga wanneer je het lastig vindt om te mediteren. En wat eigenlijk voor alles geldt, maar zeker voor meditatie: oefening baart kunst!

4 Sport
Niets maakt je hoofd zo goed leeg als een goede work-out. Want als jij je hoofd erbij moet houden tijdens een Zumba les, je jezelf moet doorpushen om te blijven hardlopen of wanneer je in de sportschool je best doet tijdens het buikspierenkwartier dan heb je echt geen ruimte in je hoofd om je nog ergens anders zorgen over te maken. Daarnaast zorgt sporten ervoor dat er endorfinen vrijkomen die je een goed en positief gevoel geven!