Geluk

5 redenen waarom eerlijke mensen geweldige vrienden zijn

5 redenen waarom eerlijke mensen geweldige vrienden zijn

We zouden allemaal wel eens willen dat we zo onverschrokken konden zijn als die ene persoon die altijd kan zeggen waar het op staat. Helemaal eerlijk zijn kan soms nogal onwennig aanvoelen. En eng. Soms vermijden we de waarheid omdat we de ander simpelweg niet willen kwetsen. Of misschien durven we de waarheid gewoon niet onder ogen te komen. Al lijkt het op dat moment misschien de juiste beslissing, is dit niet altijd het geval. Niet helemaal eerlijk zijn tegen iemand, kan je juist een slechtere vriend maken.

Daarom: 5 redenen waarom eerlijke mensen juist geweldige vrienden zijn.

1 Ze zijn oprecht
Eerlijke mensen zijn niet bang om je de waarheid te vertellen. En dat maakt hen juist zo betrouwbaar. Zij zijn de vrienden waar je heen gaat voor goed advies op jouw levensvragen, of als je niet helemaal weet of je dat jurkje nou wel of niet moet kopen.

2 Je weet dat ze van je houden
Je hoeft je geen zorgen te maken dat diegene geheimen voor jou zal houden. Als je iets doet waar jouw vriend(in) het niet helemaal mee eens is, dan zullen zij dit tegen je zeggen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze jou niet leuk genoeg vinden, want anders zullen ze niet bij je blijven.

3 Ze motiveren jou
Elke relatie in je leven moet je koesteren. Ze zullen namelijk allemaal anders zijn. De ene vriend zal niet eens durven zeggen dat er iets tussen je tanden zit, terwijl de eerlijke vrienden in je leven álles tegen je zullen zeggen. Ook als ze het bijvoorbeeld niet eens zijn met een slechte gewoonte. Zij zijn jouw persoonlijke cheerleaders.

4 Ze zijn niet té trots
Als zij een keer niet gelijk hebben, zullen ze niet te moeilijk doen om dit te erkennen. Ze zijn niet te trots om toe te geven dat ze verkeerd zaten.

5 Ze beschermen jou
Misschien ben je te verlegen om voor jezelf op te komen, maar jouw vriend(in) zal dit zeker wel voor jou doen. Je kunt er sowieso op rekenen dat deze vriend jou door dik en dun zal ondersteunen.

Mystical Raven