Geluk

5 manieren om een zelfcompassie routine te starten

5 manieren om een zelfcompassie routine te starten

Serieus bezig zijn met zelfcompassie is belangrijk omdat wanneer je dit doet je merkt dat je zelfverzekerder wordt. Het soort zelfverzekerdheid waardoor je bijvoorbeeld die baan wel krijgt en je niet meer onzeker bent in de liefde. Om te beginnen kun jij jezelf behandelen alsof je een romantische relatie met jezelf hebt. Want hoe zou jij de persoon behandelen waar je tot over je oren verliefd op bent.. precies. Onderstaand vind je manieren waardoor jij kunt beginnen met jezelf te behandelen als je geliefde:

1 Spreek lief tegen jezelf
Je zegt aardige en lieve dingen tegen een partner, warme woorden die vertrouwen uitstralen. Doe dit ook tegen jezelf. Wees je bewust van de manier waarop je in je hoofd tegen jezelf praat. Je zult nog verstelt staan van het aantal keren dat je negatieve gedachtes hebt. Zodra een kritische gedachte in je hoofd opkomt vervang je deze voor een liefdevolle gedachte.

2 Luister naar jezelf
Een geliefde luistert goed en heeft interesse. Je zou je geliefde de wereld geven als je dit kon. Dus luister. Luister naar wat je lichaam je vertelt. Heeft het beweging nodig, ga een stuk wandelen of ga naar de sportschool. Voelt het moe? Neem rust en ga in bed of bad liggen. Heb je hulp nodig? Vraag om hulp.

3 Vergeef jezelf
Je partner vergeeft je wanneer je een fout maakt. Een partner weet dat je niet perfect bent en accepteert dit. We zijn nou eenmaal mens en dus niet perfect. Wanneer je een fout maakt of iets verkeerd doet dan is het prima, echt waar, het is niet zo erg. Wees niet te streng voor jezelf.

4 Bescherm jezelf
Een geliefde wil je altijd beschermen. Heb je ooit een vriendschap gehad die eigenlijk niet goed voor je was? Een vriend die eigenlijk niet wilde wat het beste voor jou was. Die je manipuleerde en die je een slecht gevoel over jezelf gaf. Omgeef jezelf daarom met mensen die van je houden en die willen dat jij je goed voelt en dat jij gelukkig bent.

Jezelf beschermen betekent dat je nee zegt wanneer dit nodig is. Je hebt grenzen nodig om ervoor te zorgen dat jij jezelf kunt beschermen.

5 Pamper jezelf
Een geliefde koopt bloemen voor je, stuurt je lieve berichtjes, is er voor je als je hem nodig hebt en wil het beste voor jou. Dus pamper jezelf en zorg voor jezelf. Neem een warm bad, ga naar de sauna, boek een massage, lees een goed boek of ga lekker sporten.

Zorg voor jezelf door jezelf op de eerste plaats te zetten. Hoe meer je van jezelf gaat houden, hoe meer liefde je kunt geven. Schrijf jezelf eens een brief. Schrijf jezelf een brief alsof je jouw partner was. Wat zou je over jezelf zeggen?

Kun je wat hulp gebruiken bij je burn-out, hooggevoeligheid of heb je een andere hulpvraag? Plan dan een afspraak in met één van onze coaches. Kijk voor meer info op herhealth.nl/herhealth-e-coaching

Print

Bron MindbodyGreen Foto chroniclesofher.com