Geluk

5 dingen waar jij je nooit voor hoeft te verontschuldigen

Jij bent beter af zonder hem

We zijn nu eenmaal mensen dus maken we ook af en toe fouten. En dat is helemaal niet erg want fouten maken ons sterker, slimmer en wijzer.

Tegenwoordig krijgen we bijna het idee dat we perfect moeten zijn en dat we geen fouten meer mogen maken, maar zolang we geen robots zijn maken we gewoon nog fouten. Wees daarom ook niet te bang om fouten te maken en ga geen dingen ontwijken omdat je bang bent dat het niet goed gaat of dat je dingen verkeerd doet.

Onderstaand zie je 5 dingen waar jij je nooit voor hoeft te verontschuldigen:

1 Het maken van beslissingen waarvan je weet dat ze jou gelukkig maken, ook als anderen het er niet mee eens zijn.
Je hebt misschien zelf ook wel eens het gevoel dat we allemaal behoorlijk kritisch ten opzichte van elkaar zijn. Maar vergeet niet dat deze kritiek vaak voortkomt uit onzekerheid of jaloezie. Vaak wilden mensen zelf dat ze het lef of de wilskracht hadden om de keuzes te maken die jij maakt. Jij hoeft niet aan iedereen verantwoording af te leggen, dus leef je leven op de manier waarop jij het gelukkigst bent!

2 Om ook eens jouw behoeftes en verlangens op de eerste plaats te zetten.
Op de een of andere manier lijkt het soms dat als jij jezelf gelukkig maakt dit toch een beetje egoïstisch voelt. Maar dit is nergens voor nodig! Niemand anders kan het geluk wat jij aan jezelf geeft aan jou geven. Dus neem het heft over jouw leven in je eigen hand in plaats van te wachten totdat anderen jou een kans geven.

3 Dat je ooit verliefd bent geworden op iemand met wie het toch niet werkte.
Veel mensen kijken terug op vorige relaties met spijt of schuldgevoelens, wensend dat deze relatie nooit had bestaan. Maar zou jij vandaag de dag dezelfde persoon zijn als je deze relatie niet had gehad? Zou je alle lessen hebben geleerd die je nu hebt geleerd van deze relatie? Je hoeft je niet te verontschuldigen voor je verleden; deze ervaring maakt je wie je nu bent. Jij bent de enige die het allemaal hebt meegemaakt dus jij bent de enige die het allemaal echt kan begrijpen.

4 Dat je meer uit het leven wilt halen dan je nu doet.
Meer uit het leven willen halen betekent niet dat je ondankbaar of verwend bent! Het betekent dat je dromen en doelen in je leven hebt. Het betekent dat je weet waar je toe in staat bent en het meeste uit je leven wilt halen. Anderen zien je misschien als een dromer, maar het maakt niet uit wat anderen denken.

Je kunt dankbaar zijn voor wat je hebt en tegelijkertijd dromen hebben. Dus streef je dromen na en wie weet wat er allemaal nog staat te gebeuren!

5 Dat je leeft op een manier die anders is dan de manier waarop de ‘rest’ van de mensen leeft.
Leef zoals jij wilt leven en trek je niet te veel aan van wat anderen mensen vinden. Mensen zijn sowieso super veranderlijk dus het ene moment vinden ze dit en het andere moment vinden ze weer iets heel anders. Daar kun jij jouw leven toch niet op inrichten?

Als jij je kinderen geen tv laat kijken, je alleen maar eten uit je moestuin eet of iets doet wat anderen niet ‘normaal’ vinden, doe het en excuseer je er niet voor.

www.powerofpositivity.com