Geluk

20 Dingen om onmiddellijk mee te stoppen om je leven te verbeteren

1 Roken. Het is 2023 – het vonnis is geveld. Sigaretten zijn slecht voor je. Ze ruiken ook nog eens vreselijk. Denk er niet eens over na – gooi dat pakje sigaretten weg.

2 Frisdrank drinken. Opnieuw, het is 2023, we weten allemaal dat frisdrank slecht voor je is. Stop met het kopen ervan. Drink in plaats daarvan water. Of bruisend water.

3 Jezelf mentaal afkraken wanneer je jezelf verwent met minder gezond voedsel. Het is het niet waard. Geniet van de cheeseburger, of milkshake, of gefrituurde kip, of wat je ook gegeten hebt, en laat het dan los. Eet wat groenten voor het avondeten en begin de volgende ochtend opnieuw.

4 Zeggen dat je geen tijd hebt om te sporten. Je hebt tien minuten. Ga een stukje wandelen. En tien minuten wandelen is beter dan je lichaam helemaal niet bewegen.

5 Zeggen dat je geen tijd hebt. We hebben allemaal tijd. Sterker nog, we hebben allemaal elke dag exact dezelfde hoeveelheid tijd. Hoe je ervoor kiest om je tijd te besteden is aan jou.

6 Je telefoon tijdens het eten tevoorschijn halen. Stop. Daarmee. Onmiddellijk. Het is gewoon onbeleefd. Ga in gesprek met de mensen die proberen een maaltijd met je te delen.

7 Je telefoon tevoorschijn halen terwijl je in gesprek bent met iemand. Opnieuw, het is gewoon niet aardig.

8 De reactiesectie van een artikel op internet lezen. Het is gewoon geen goed idee.

9 Ruzie maken met vreemden op internet. Ook geen goed idee.

10 De snooze-knop ‘s ochtends indrukken. Het doet in het begin pijn, maar ik beloof dat het makkelijker wordt als je gewoon meteen uit bed stapt.

11 Blijven hangen in het negatieve. Er zullen altijd vervelende dingen zijn, en dingen die je boos maken, en dingen die je onder je huid kruipen en ervoor zorgen dat je obsceniteiten wilt schreeuwen. Altijd. Maar in die negativiteit leven is een keuze. Als je jezelf dwingt om naar het positieve te kijken, zul je versteld staan van hoe je mindset verandert.

12 Mensen op sociale media volgen die je het gevoel geven dat je minder bent dan zij, of dat je meer moet kopen, of dat je niet genoeg bent. Er is een verschil tussen geïnspireerd worden, en je leven vergelijken met anderen tot het punt dat het je stilzet – herken het verschil.

13 Je inschrijven voor e-maillijsten die je niet leest of niet nodig hebt. Klik nu op die afmeldlink.

14 Het idee omarmen dat je geen vrienden kunt zijn met iemand die anders denkt/gelooft/voelt dan jij over, nou ja, wat dan ook. Omarm vrienden die niet voortdurend je eigen gedachten echoën.

15 Je verontschuldigen voor je succes.

16 Je verontschuldigen voor je gevoelens.

17 Je verontschuldigen voor je bestaan.

18 Je verontschuldigen wanneer een verontschuldiging niet nodig is. Stop de ruimte te vullen met sorry.

19 Bang zijn voor liefde. Ja, het is eng. Maar geef toe aan de angst – want het is ook het mooiste wat er is.

20 Bang zijn om te falen. Als je faalt, groei je. Als je groeit, leer je. Als je leert, leef je.

Thoughtcatalog.com