Geluk

15 dingen die je echt vaker tegen jezelf moet zeggen

15 dingen die je echt vaker tegen jezelf moet zeggen

1 Ik ben liever aardig dan dat ik gelijk heb
Je hoeft niet altijd de slimste of de scherpste te zijn, soms is het krachtigste wat je kunt doen gewoon aardig zijn.

2 Ik ben nooit te druk
De meest succesvolle mensen hebben tijd voor anderen. Zorg ervoor dat jij je prioriteiten op orde hebt en probeer de persoon te worden die tijd vrij maakt voor de mensen van wie je houdt.

3 Ik zeg wat ik meen en ik meen wat ik zeg
Open en eerlijke communicatie is zo belangrijk voor de relaties met de mensen om je heen. Maak er een gewoonte van om mensen de informatie te geven die ze nodig hebben, in plaats van mensen te laten raden naar dingen.

4 Ik ben sterk en geduldig
Op een dag zul je zien dat de pijn die je doormaakte ergens goed voor was. Er komt een dag dat jouw strijd op zijn plek valt. Dus probeer je hart open te houden en doe wat er voor nodig is om sterk en geduldig te zijn.

5 Ik ben een student
Zorg dat je altijd nieuwsgierig blijft en open staat om nieuwe dingen te leren.

6 Ik ga stoppen met alles proberen te ‘maken’
Je kunt niet alles oplossen. Mensen hebben vaak meer aan een luisterend oor dan aan iemand die probeert om alles op te lossen. Je kunt niet alles voor anderen oplossen.

7 Ik ga stoppen met oordelen en kritiek hebben
Iedereen is bezig met zijn eigen strijd, je weet nooit wat er gaande is in iemand zijn leven of hoofd. Als jij niet bekritiseerd wilt worden, doe dit dan ook niet bij anderen.

8 Ik zal consistent zijn in mijn keuzes
Zorg ervoor dat je leeft zoals je in je hart wilt leven. Maak keuzes die goed zijn voor jou en wees bereid om dagelijks hard te werken voor de dingen waar je van houdt.

9 Ik accepteer dat ik fouten moet maken om succesvol te zijn
We maken allemaal fouten. Laat je daarom door je fouten niet van de wijs brengen, maar realiseer je dat ze bij jouw succesverhaal horen. Leer van je fouten.

10 Ik stop met het maken van beloftes die ik niet kan houden
Als je zegt dat je iets doet, doe het dan ook. Kom afspraken na. Het is makkelijk om beloftes te doen, maar het is een stuk moeilijker om je beloftes te houden.

11 Ik weet dat ervaring de beste leermeester is
Onthoud dat het jouw leven is, jouw omstandigheden. Leer van jouw ervaringen, haal de dingen eruit die voor jou belangrijk zijn.

12 Zorg dat je karakter voor zichzelf spreekt
Leef op zo’n manier dat wanneer iemand wat slechts over je zegt anderen het niet eens geloven. Sta toe dat jouw karakter voor jou spreekt.

13 Ik kan niet alles controleren, maar ik kan mijn reactie wel controleren
In plaats van de dingen proberen te veranderen die je niet kunt veranderen kun jij je de manier waarop je met dingen omgaat of op dingen reageert veranderen.

14 Ik stop met mezelf met anderen te vergelijken
Niemand is hetzelfde, niemand heeft de zelfde sterke en zwakke kanten. Jij bent uniek, koester dit.

15 Ik stop tijd en energie in de relaties die belangrijk voor me zijn
Succesvolle relaties ontstaan niet vanzelf. Ze kosten tijd en energie. Probeer in contact te blijven met de mensen waar je om geeft. Niet omdat het handig is om met ze in contact te blijven, maar omdat ze deze moeite waard zijn.