Geluk

10 dingen die jouw geluk in de weg staan

Waar wacht je nog op

We zetten onszelf onder zoveel druk om meer te doen, meer te zijn en meer te hebben dat we onszelf soms uitputten. Maar soms is het goed om je af te vragen waarom je dit eigenlijk doet? Wat heeft het voor zin om altijd maar meer te willen? Op een gegeven moment is het tijd om pas op de plaats te maken en om goed voor jezelf te zorgen.

Wat je hierbij kunt helpen is het veranderen of zelfs opgeven van gewoontes die je tijd of energie kosten. Onderstaand vind je 10 dingen die jij zou kunnen opgeven of veranderen:

1 Vergelijk jezelf niet langer meer met andere mensen. Iedereen heeft zijn of haar unieke reis te maken.

2 Voel je niet meer schuldig als jij je bord niet helemaal leeg eet of als er nog voedsel over is. Luister in plaats daarvan naar je lichaam.

3 Negeer je intuïtie niet langer. Je innerlijke stem is er niet voor niets, leer er naar te luisteren.

4 Probeer je niet te veel aan te trekken van de meningen van anderen over jouw leven. Leef zoals jij wilt, zoals het voor jou goed voelt.

5 Stop met jezelf ervan te overtuigen dat je leven niet op het juiste pad zit. Je leven loopt zoals het loopt, probeer mee te gaan met de stroming en er niet tegen te vechten. Hoe moeilijk dit soms ook kan zijn.

6 Straf je zelf niet langer voor je foutjes, zie ze niet meer als je mindere kanten. Je imperfecties maken je mens en maken wie jij bent.

7 Wuif complimenten niet langer weg, maar geniet van elk compliment wat je krijgt!

8 Blijf niet stil staan bij de fouten die je in het verleden hebt gemaakt. Het zijn jouw leermomenten geweest, omarm ze daarom.

9 Focus je niet alleen op je dromen, je weet nooit wanneer je dromen uitkomen of wanneer jij je doelen zult bereiken. Geniet in plaats daarvan van je reis en focus je niet alleen op je doel.

10 Verontschuldig je niet meer over wat voor jou goed of niet goed voelt. Jouw stem en jouw mening tellen.