Relaties Single

10 datingtips om te onthouden

1 Daten is niet hetzelfde als naar de tandarts gaan, dus je zou plezier moeten hebben
Daten zou leuk moeten zijn! Je ontmoet nieuwe mensen, doet nieuwe ervaringen op en het is weer eens wat anders dan weer een avond op de bank. Zorg er daarom voor dat plezier hebben je enige verwachting is, je gaat gewoon een gezellige avond hebben met iemand. Maak het niet zwaarder dan het is!

2 Verwachtingen maken het lastig om er nog plezier in te hebben
Wanneer we verwachtingen hebben leven we niet in het moment. En wanneer we niet in het moment leven dan is het lastiger om van het moment te genieten. Geniet van de avond en probeer (vooral in het begin) niet te ver vooruit te kijken.

3 De waarheid is altijd belangrijk
Heb je een vraag? Heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Ben je klaar om jullie relatie naar een volgend niveau te tillen en wil je weten of je date hier ook zo over denkt? Spreek je uit! Je hebt letterlijk niets te verliezen, behalve dan dat jij nu misschien je tijd spendeert met iemand die niet hetzelfde over een relatie denkt als jij. In elke relatie (ook als je nog aan het daten bent) zou je met iemand moeten zijn die je respecteert omdat jij jezelf op een vriendelijke manier uitspreekt.

4 Het is vooral belangrijk wat jij van de ander vindt
Het is zo makkelijk om jezelf vooral af te vragen: “Vindt hij of zij me leuk?”, vooral wanneer je de ander echt leuk denkt te vinden. Maar onthoud dat jij deze persoon pas net leert kennen en dat het tijd kost om iemand beter te leren kennen. Laat jezelf dus niet gek maken en blijf jezelf vooral afvragen of jij de ander wel leuk genoeg vindt in plaats van dat jij jezelf in allerlei bochten wringt om leuk gevonden te worden door de ander!

5 Grenzen zijn sexy en een teken van voldoende eigenwaarde
Vind je het vervelend als iemand je op het laatste moment belt of bericht om je mee uit te vragen? Is seks voordat je echt een relatie met iemand hebt voor jou niet prettig? Vind je het fijn om regelmatig tijd alleen door te brengen? Bedenk voordat je gaat daten goed wat jou grenzen zijn en geef het aan wanneer iemand over een grens gaat! Geef aan wat voor jou belangrijk is! Iemand die grenzen aangeeft en die voor zichzelf opkomt dwingt respect af en straalt zelfverzekerdheid uit, wat heel aantrekkelijk is.

6 Soms moet je veel daten
Iemand vinden kost tijd, mensen bellen nou eenmaal niet bij je voordeur aan. Het kost de meeste mensen behoorlijk wat dates om iemand te vinden die echt bij ze past, weet dat dit normaal is. Daten is een proces waarbij je meer over anderen en meer over jezelf leert. Je leert wat je wel en niet leuk vindt en uiteindelijk helpen je ervaringen je om de juiste persoon te vinden.

7 Je kunt niet alles persoonlijk nemen
Het is niet het einde van de wereld wanneer iemand je niet voor een tweede date vraagt, wanneer iemand niet terug smst of wanneer iemand gewoon niets meer van zich laat horen, probeer het niet persoonlijk op te nemen. Hup naar de volgende. Deze persoon heeft eerder dan jij ingezien dat jullie geen ideale match vormen. Bedank hem of haar in je hoofd voor deze date ervaring en ga weer verder.

8 Je trekt aan wat jezelf laat zien
We trekken mensen aan die op dezelfde golflengte als wij zitten. Dus als je constant mensen ontmoet met wie het niet goed loopt dan is het goed om eens te kijken welke signalen jij uitstraalt. Durf jij jezelf kwetsbaar op te stellen? Durf jij te laten zien dat je klaar bent voor een relatie of doe jij je eigenlijk stoerder en afstandelijker voor dan je bent? Durf jezelf te zijn en je zult zien dat je iemand aantrekt die er hetzelfde over denkt als jij.

9 Sta open voor verschillende plekken om mensen te ontmoeten
Schrijf je in voor datingsites, vraag je vrienden of collega’s of ze nog iemand voor je kennen, ga naar feestjes waar je voor uitgenodigd wordt. En het belangrijkste, investeer tijd in je passie. Vind je het leuk om te sporten? Sluit je aan bij een bootcamp of hardloopclub. Houd je van dansen? Geef je op voor salsalessen. Of je tijdens deze activiteiten nou wel of niet de liefde van je leven tegenkomt, je doet in ieder geval iets waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt. En blije mensen zijn heel aantrekkelijk!

10 Er is ook iemand voor jou
Ook al ben je soms in staat om de hoop op te geven, houd vertrouwen. Als jij jezelf durft open te stellen. Als jij jezelf echt durft te laten zien zoals je bent en jij al je maskers en rollen opgeeft dan zul je zien dat er iemand is die jou leuk vindt om wie je bent!