Diner Recepten

Tempeh ‘shoarma’ met avocado-dille saus en paksoi

Tempeh ‘shoarma’ met avocado-dille saus en paksoi
Charlyparsley.nl
Geschreven door Charlyparsley.nl

Dit heerlijke gevulde pitabroodje is echt healthy fastfood. Het goede nieuws van dit ‘fastfood’ is dat je het zonder enig schuldgevoel naar binnen kunt schuiven! En na een uur niet opnieuw honger hebt. En het extra goede nieuws is dat je ook niet zuinig hoeft te zijn met de saus. Integendeel, heerlijk volscheppen dat broodje met tempeh en saus en je dan afvragen hoe dit in je mond gaat passen..

Bereidingstijd: 
15 minuten

Portie: 
2 personen

Benodigdheden: 
bakpan, hakmolentje (fijnsnijden met mes kan ook)

Ingrediënten

  • 1 blok tempeh (circa 300 g)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el soja
  • 2 el ras el hanout 
  • 1 el sesamzaad 
  • 1 paksoi 
  • 2 volkoren pitabroodjes

Avocado-dille saus

  • 2 avocado’s 
  • 1 citroen
  • 1 el mosterd
  • 1 el dille

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snij de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en doe dit in een kom. Doe de andere ingrediënten van de avocado-dille saus erbij en maal dit tot een grof mengsel met een vork. Je kunt ook een staafmixer hiervoor gebruiken. 
  3. Snij circa 6 stengels van de paksoi af. Was de paksoi onder de kraan. Snij het in grove stukken, inclusief de bladen. Doe dit in een hakmolen en maal dit fijn. Je kunt het natuurlijk ook fijn snijden. 
  4. Snij de tempeh in kleine ‘ shoarma’  reepjes. Snij de knoflook fijn.
  5. Verwarm in een bakpan olijfolie. Ik doe altijd een flinke scheut, gezien de tempeh veel olijfolie opneemt. Doe de tempeh in de pan en bak dit voor circa 5 minuten op hoog vuur. De tempeh is dan bruin verkleurd. 
  6. Voeg de sojasaus, ras el hanout, knoflook en sesamzaad toe. Schep het mengsel goed om en bak dit nog 2 minuten. 
  7. Verwarm de pitabroodjes in de oven
  8. Zet het vuur uit en voeg de paksoi toe en schep dit om. 
  9. Schep een flinke lepel tempeh ‘ shoarma’  in het pitabroodjes en eindig met een extra flinke lepel avocado-dille saus.

www.charlyparsley.nl

Over de schrijver

Charlyparsley.nl

Charlyparsley.nl

Mijn naam is Charlotte, maar ik luister ook naar Charly. Enige tijd geleden ben ik begonnen met het kookblog charlyparsley. Een blog dat is ontstaan, hoe kan het ook anders, uit liefde voor eten en bereiden van eten. Deze liefde heb ik lang in kleine kring gehouden. Tot dat ik besloot mijn recepten te delen en anderen te inspireren om gezonde, verassende maar vooral lekkere gerechten te maken. Koken doe ik het liefst met mooie, pure en onbewerkte producten. Het liefst ook zo gezond mogelijk. Iedere week zullen er nieuwe gerechten verschijnen op charlyparsley. Tot in de keuken! charlyparsley.nl