Recepten Snack

Recept: Heerlijke citroenrepen

Recept: Heerlijke citroenrepen
Sanne It's pure food
Geschreven door Sanne It's pure food

Op zoek naar een lekker en verantwoord tussendoortje voor het weekend? Stop maar met zoeken, want deze repen zijn heerlijk!
Ze zijn friszoet door de banaan en citroen en ze hebben een zachte structuur. Ik gebruikte een kleine ovenschaal van 20 bij 15 cm, dit is goed voor ongeveer 6 stukken.

Nodig voor de bodem

  • 50 gr.dadels
  • 200 gr. cashewnoten
  • 2 el kokosolie

Nodig voor de vulling

  • Sap van 1 citroen
  • 3 eieren
  • 1 banaan
  • Ahornsiroop naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 170 graden en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
  2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine. Als alles goed gemengd is, kun je dit tot een bal kneden. Verdeel de bodem in een met bakpapier beklede ovenschaal, zorg dat de randen ook bedekt zijn en er dus een soort kom ontstaat.
  3. Doe de ingrediënten voor de vulling in een blender en laat deze draaien tot alles goed is gemengd. Giet de vulling op de bodem.
  4. Bak de koek 35 minuten in de oven tot de koek goudbruin begint te worden.
  5. Laat goed afkoelen en snijd hem dan in repen. Bewaar in de koelkast.

Enjoy!

Over de schrijver

Sanne It's pure food

Sanne It's pure food

Ik ben Sanne 23 jaar, gek op koken en altijd bezig met het bedenken van nieuwe gezonde recepten. Dat heeft ertoe geleid dat ik ben begonnen met de opleiding natuurvoedingsadviseur. Ik houd me daarbij bezig met orthomoleculaire voeding. Kort gezegd: ‘voeding die je lijf voedt en niet alleen maar vult’. Lees verder

www.itspurefood.nl en volg mij op instagram (@itspurefood).
Liefs Sanne

Reacties

Laat een reactie achter