Gezondheid

Ik houd mijn gewicht op peil door Weight Care maaltijdvervangers, maar is dat wel zo gezond?!

Ik houd mijn gewicht op pijl door Weight Care maaltijdvervangers, maar is dat wel zo gezond?!

Laatst schreef ik al dat dat ik op gewicht blijf door het gebruik van maaltijdrepen en maaltijdshakes van Weight Care. Voor mij is dit ideaal! Vooral op de dagen dat ik achter mezelf aan het aanrennen ben, zijn de producten van Weight Care voor mij een goede oplossing om toch gezond te eten.

Want als ik eigenlijk geen tijd had om te lunchen dan greep ik in het verleden al snel naar een tosti, of een andere niet zo gezonde lunch, om mijn honger te stillen. Zonde want ik was juist zo lekker afgevallen.  Hoewel het echt niet erg is om af en toe te zondigen, doe ik dat liever tijdens een gezellig etentje dan tijdens een snelle lunch.

En ja, ik hoor je denken: “Josine, je kunt maaltijdvervangers toch niet gezond noemen?” Ik begrijp wat je denkt; ik dacht ook altijd dat maaltijdshakes en -repen geen voedingswaarden bevatten. Maar ik ben erachter gekomen dat de producten van Weight Care voldoen aan onze dagelijkse behoefte vezels, hoogwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen. Ook kreeg ik, toen mensen hoorden dat ik fan ben van de producten van Weight Care, de opmerking dat deze producten veel suiker bevatten. Daar wil ik ook even op in gaan. Er zit inderdaad suiker in de producten van Weight Care, maar de adviezen rond suikerbeperking zijn geformuleerd rond “kale voedingsmiddelen” ofwel “lege calorieën”. Deze voedingsmiddelen bevatten veelal geen vitaminen en mineralen en geven geen verzadigend gevoel. Juist omdat je niet verzadigd bent, zal je meer gaan eten, met een verhoogde calorie-iname tot gevolg. En voeding die uit balans is, waarbij je meer inneemt dan je verbrandt, vergroot het risico op welvaartsziekten (overgewicht, diabetes type 2, hart- en vaatziekten).

Met de maaltijdvervangers van Weight Care consumeer je geen ’lege calorieën’. Want naast suiker zitten ze boordevol vitaminen en mineralen. Bovendien beperken ze je energie-inname en geven ze je een verzadigend gevoel. Natuurlijk maak ik nog steeds gezonde maaltijden en vind ik een verse salade als lunch top, maar op de dagen dat ik geen tijd heb om dit klaar te maken is een maaltijdvervanger van Weight Care voor mij een heel goed alternatief!

Zo vind ik de Maaltijdreep Karamel super lekker. Deze maaltijdreep smaakt als een ‘foute’ lunch, maar bevat geen kunstmatige zoetstoffen, is een goede mix van mineralen en vitaminen en bevat maar 219 Kcal. Met dit warme weer zijn de Drinks ook een uitkomst. Lekker verfrissend en makkelijk mee te nemen. Mijn favoriet is de smaak yoghurt-appel.

Mijn drie favoriete Weight Care producten!

Wat is jouw dieetvalkuil? Zijn het ook de momenten dat je het te druk hebt om wat gezonds te maken of zijn het juist de chocoladerepen die je ’s avonds niet kunt weerstaan? Mocht je nou ook net als ik een zoetekauw zijn dan heb ik nog een tip voor je. Ik heb bijna al mijn snacks vervangen voor de tussendoortjes van Weight Care. Nog steeds lekker, maar een betere keuze dan die melkchocolade reep met nootjes.

Nou ja, je leest het al: ik ben fan van de producten van Weight Care :). Kijk voor meer info over de voedingswaarden van de producten van Weight Care op hun website en beoordeel zelf of het ook iets voor jou is.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren