Geluk

Wees niet perfect, wees dapper

Wees niet perfect, wees dapper

Het leven gaat niet om perfect zijn. Het gaat niet om een carrière pad waarbij je altijd maar beter zult worden of het volgen van een pad waarbij je altijd schittert en waarbij je altijd alle antwoorden hebt. Het gaat niet over het najagen van een droomleven.

Het gaat niet om het krijgen van een leven waarbij je nooit zult falen, nooit fouten zult maken, nooit het verkeerde zal zeggen en waarin je hart nooit zal worden gebroken. Het gaat niet om het krijgen van een relatie met iemand die je nooit zal teleurstellen, die je nooit ruzie met je maakt en waar je nooit voor hoeft te vechten. Want bestaan op deze planeet en jezelf door deze prachtige en soms pijnlijke dagen worstelen gaat over dapper zijn, niet over perfect zijn.

Je moet dapper zijn om de scherven op te rapen en om bereid te zijn om opnieuw te beginnen. Je moet dapper zijn om door te gaan. Je moet dapper zijn om over drempels heen te stappen. Je moet dapper zijn om dingen te doen die je nooit eerder hebt gedaan. Je moet dapper zijn om van iemand te kunnen houden, om te vergeven, om te leren, om te groeien en om te helen. Je moet dapper genoeg zijn om niet perfect te zijn.

Want tijdens de momenten dat je niet perfect bent groei je. Wanneer je fouten maakt definieer jij je toekomst. Dat is wanneer jij je potentie ontdekt. Wanneer je languit op de grond ligt en de grond voelt dan weet je waar je staat.

Tijdens de momenten dat je niet perfect bent, realiseer jij je dat je kunt veranderen, dat je sterker kunt worden en dat je het de volgende keer anders zult doen. Je realiseert je wat je beter kunt doen.

Tijdens de momenten dat je niet perfect bent leer je dat het nooit ging over het hebben van een perfect leven, de perfecte relatie of een perfect zelfbeeld, maar dat het gaat over jezelf overtreffen. Over vallen, opstaan en weer weer opnieuw beginnen. Dat het gaat over dapper zijn.

Dus wees dapper, heb verwachtingen. Zeg ja, zeg nee. Heb dromen en schitter, zelfs als je onderweg fouten maakt. Doe dingen die je eng vindt, daag jezelf uit, neem risico’s en wees niet bang om te falen. Want als je onderuit gaat zul je weer opstaan. Als het donker is, zal het weer licht worden. En in je zwakste momenten zul jij je moed vinden. En dat is meer dan genoeg.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram