Geluk

Wat doen zelfverzekerde vrouwen anders?

De krachtige eigenschappen van iemand met een burn-out

Zie je haar voor je? Die zelfverzekerde vrouw waar je direct aan dacht toen je de kop van dit artikel zag. Ze heeft de air van succes, rust en vastbeslotenheid om zich heen hangen. Zelfverzekerde vrouwen stralen rust en vertrouwen uit.

Hoe doen die vrouwen dat? Onderstaand een rij van dingen die zelfverzekerde vrouwen anders doen:

1 Ze roddelen niet
Zelfverzekerde vrouwen praten niet over andere vrouwen. Ze praten over hun eigen dromen, plannen en ambities.

2 Ze twijfelen niet aan zichzelf
Je zult ze nooit zichzelf in twijfel horen brengen. Twijfel zit niet in hun aard. Ze weten wat ze doen en wat ze willen. Ze denken goed na voordat ze een beslissing maken maar eenmaal besloten staan ze achter hun beslissing.

3 Ze houden zich niet bezig met trends
Zelfverzekerde vrouwen volgende nieuwste trends niet op de voet. Ze denken niet na over wat ‘in’ is maar ze maken keuzes gebaseerd op wat zij leuk vinden.

4 Ze onderdrukken hun gevoelens niet
Wanneer ze iets dwars zit spreken ze dit uit. Ze winden er geen doekjes om.

5 Ze weten dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen
Zelfverzekerde vrouwen weten dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen om zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. Ze hechten waarde aan een gezonde balans tussen privé en werk en ze nemen de tijd om gezond te eten, genoeg te slapen en af en toe iets extra’s aan zichzelf te geven.

6 Ze varen nooit blind op iemand anders
Ze verzamelen liever zelf informatie en komen tot hun eigen conclusie.

7 Ze proberen niemand te pleasen
Wanneer een vrouw genoeg zelfvertrouwen heeft, heeft ze geen goedkeuring van anderen nodig. Dit betekent dat ze gelooft dat de mensen die haar aardig vinden, haar aardig vinden om wie ze echt is. Ze wringt zich niet in allerlei bochten om maar aardig gevonden te worden, ze volgt gewoon haar hart.

8 Ze verspillen geen tijd aan piekeren
Tijd is kostbaar, dus ze besteed geen tijd aan vragen als: wat als, had ik dan toch? Ze weet dat piekeren toch geen zin heeft.

9 Ze hebben geen spijt
Ze leren van de fouten die ze maken. Ze weet dat ze misschien slechte keuzes heeft gemaakt maar ze ziet dit als leermomenten en weet dat ze het in de toekomst anders zal doen.

10 Ze laten zich niet uit het veld slaan door mislukking
Ze weten je vaak zelfs te vertellen hoe vaak bijvoorbeeld Henry Ford failliet ging voordat hij succesvol was (3 keer!). Ze weten dat als je succes wilt behalen dit nooit vanzelf zal gaan en dat er obstakels overwonnen moeten worden. Ze staan daarom keer op keer weer op nadat ze zijn gevallen.

11 Ze geven niet toe aan groepsdruk
Ze voelen namelijk geen groepsdruk. Zelfverzekerde vrouwen maken zich niet druk om wat anderen van ze denken.

12 Ze doen niet zomaar wat maar maken bewuste keuzes
Zelfverzekerde vrouwen weten wat ze willen. Ze maken dan ook bewuste keuzes om hun doelen te bereiken.

13 Ze negeren hun intuïtie niet
Ook al zegt iedereen dat ze een bepaalde kant op moeten en wijst alles erop dat dit juist is, wanneer hun intuïtie hen anders vertelt luisteren ze daarnaar.

14 Ze vinden niet dat je altijd maar bezig moet zijn
Productief bezig zijn is iets anders dan altijd maar in de weer zijn. Ze doen wat ze moeten doen maar kunnen dat daarna ook prima loslaten.

16 Ze nemen dingen niet persoonlijk
Ze begrijpen dat jouw mening wat over jou zegt en niet over hen. Dus ook al hechten ze waarde aan wat je zegt, ze maakt toch haar eigen keuze.

17 Ze is niet bang voor stiltes
Ze vinden stilte juist fijn. Zo kunnen ze even toch zichzelf komen en de tijd nemen om weer energie te krijgen.

18 Ze hoeven niet populair te zijn
Wanneer je bent wie je bent kan niet iedereen je aardig vinden. Zelfverzekerde vrouwen weten dit en hebben hier geen moeite mee.

19 Ze verwarren wat ze doen niet met wie ze zijn
Spullen of werk bepalen niet we ze zijn. Dus hun keuzes in bijvoorbeeld kleding baseren ze op wat zij leuk vinden niet op wat men van ze verwacht.

Lifehack