Gezondheid

Waarom vakantie zo goed voor je is

Voorz de vakantie onder zonnebank, is dat wel of niet goed?

Vakantie, heerlijk een periode legitiem niets doen. Alleen de voorpret is al leuk. Maar vakanties zijn niet alleen leuk, ze zijn ook noodzakelijk! Dus ben je niet zo van vakanties en werk je liever door? Of heb je een partner die niet zo van vakanties houdt? Lees dan verder over de redenen waarom vakantie goed voor je is.

Je gezondheid zal verbeteren
Op vakantie gaan is goed voor je gezondheid. De New York Times meldde dat mensen die minder dan 1 vakantie per 2 jaar nemen vatbaarder zijn voor een depressie of burn-out. En volgens dit onderzoek hebben mensen die niet jaarlijks vakantie nemen 21% meer risico om te overlijden en hebben ze 32% meer kans op een hartaanval.

Je stressniveau zal aanzienlijk dalen
Wanneer je midden in alle stress en druk van kantoor of het gezinsleven zit dan is het soms moeilijk om alles helder en rationeel te zien. Wanneer je een aantal dagen vrij neemt zal dit je een beter perspectief geven over de rol die je werk inneemt in je leven. Wanneer je na je vakantie alert blijft op je werk/privé balans en je nieuwe inzichten zal dit je helpen om kalm te blijven, je stressniveau naar beneden brengen en je kans op een burn-out verminderen.

Je concentratie zal verbeteren
Wanneer je op vakantie gaat zal dit je effectiviteit en concentratie voor de rest van het jaar goed doen. Wanneer je tijd neemt om te unwinden van je dagelijkse zorgen en stress, zal je zelfverzekerder terugkeren naar je werk. Je bent dan beter gewapend tegen de uitdagingen op je werk omdat je weer een helder hoofd hebt.

Je wordt er aan herinnerd hoe belangrijk vrienden en of familie zijn
Het kan uitputtend zijn om aan het eind van de dag nog te moeten dealen met je partner, kinderen of vrienden. Maar wanneer je er samen tussenuit gaat zal dit je de mogelijkheid geven om weer nader tot elkaar te komen, weg van alle dagelijkse beslommeringen.

Wanneer jij jezelf wat tijd geeft om tijdens een vakantie bij te komen van je werk dan zorg je voor jezelf. Wat ervoor zorgt dat je gelukkiger en gezonder wordt.

MindBodyGreen