Bewegen Gezondheid

Waarom ook jij kunt beginnen met hardlopen!

Waarom ook jij kunt beginnen met hardlopen

Hardlopers, die zag ik zo’n 10 jaar geleden wel eens lang rennen… snapte ik niets van. Hardlopen was niets voor mij, klaar over en uit. Totdat ik samen met één van mijn beste vriendinnetjes had bedacht dat we wat aan sport moesten doen. Wij waren meer van het werken, feesten, drinken en eten en vooral niet van het sporten. Zogezegd zo gedaan, 1 keer in de week spraken we af met ons gedownloade hardloopschema in de hand. 1 minuut rennen, 1 minuut lopen, 2 minuten rennen, 1 minuut lopen enzovoorts.

We kregen toen onverwacht zo de smaak te pakken dat we zelfs zijn begonnen met trainen voor de Dam tot Damloop. Tijdens het trainen waren we altijd lekker aan bijkletsen terwijl we ongemerkt steeds makkelijker renden. Helaas kreeg ik toen een knaller van een burn-out en kon ik echt niet meer sporten.

Zenuwen en burn-out
Uiteindelijk heb ik ook toen, zelfs op advies van mijn huisarts, het hardlopen weer opgepakt en toen viel het kwartje pas echt! Dit was zo lekker, aldoor als ik had gelopen was mijn hoofd leeg en voelde ik me ontspannen. Want ik had constant last van gierende zenuwen door mijn hele lijf, maar door het lopen verdwenen die zenuwen als sneeuw voor de zon. En denk niet dat ik als een pro aan het lopen was hoor, nee zeg ik rende 5 minuten, liep weer een aantal minuten maar ik ging wel! En ik ging heel snel vooruit.

Het makkelijke van hardlopen is dat je er weinig voor nodig hebt; goede schoenen (check hier de adviesmethode Fit for Feet van Intersport), comfortabele en vocht opnemende kleding en gaan met die banaan! Dus liep ik als ik me zenuwachtig voelde of als het qua tijd uitkwam. De ene keer was dat vaker dan de andere, dat vond ik eigenlijk jammer. Want ik wilde wel vaker hardlopen; ik heb er, vooral als herstellende burn-outer, zo veel baat bij!

Hardloopclubje
Dus heb ik me aangemeld voor hardlooptraining bij een hardloopclubje. En nog steeds ga ik elke vrijdagochtend fluitend naar het Westerpark om daar te trainen met ons clubje. Het is hartstikke gezellig, we motiveren elkaar en nemen de boel vooral niet te serieus. Maar ondanks al die gezelligheid, gingen we ongemerkt wel met sprongen vooruit en rennen we ook met elkaar naast onze vaste training! Ik heb dus nieuwe vrienden gemaakt, ben gemotiveerd en ik houd mijn conditie op pijl, heerlijk!

Wat ik met dit artikel wil zeggen is dat ook jij kunt hardlopen! Als ik het kon, dan kan jij het ook! Gewoon beginnen en je zult zien dat jij je stukken beter gaat voelen!

Ren mee met Intersport en win personal hardlooptrainingen!
Wil jij ook beginnen met hardlopen of ben je al een tijdje besmet het hardloopvirus? Intersport maakt hardlopen nog leuker! Want Intersport geeft op hun ren-event in Amsterdam op zaterdag 29 oktober een unieke prijs weg: Een op maat gemaakte hardlooptraining voor jou en je sportmaatje! Deze hardlooptraining bestaat uit een introductie clinic en 10 personal hardlooptrainingen van hardloopcoach Klaas Boomsma! En dat is niet het enige want de 10 finalisten die tijdens het hardloopevenement strijden om de hoofdprijs ontvangen allemaal een nieuwe hardloopoutfit, inclusief schoenen!

2010_logo_is-sttp_primair-hr

Hoe maak je kans op deze prijs?
Share je run! Maak kans op deze unieke prijs door jouw run te delen op social media, tag jouw hardloopmaatje en vertel waarom jullie deze prijs willen winnen.

Deel een foto of video van jouw run. Op Instagram tag je @IntersportNL en gebruik je de #renmeemetintersport. Op Facebook deel je jouw video of foto op de tijdlijn van Intersport Nederland.

Vanuit alle inzendingen worden 10 finalisten gekozen en deze finalisten mogen tijdens het run-event van Intersport samen met hun hardloopmaatje strijden voor de hoofdprijs!