Relaties

Waarom jouw man een goede vent is

De communicatie regels voor een goede relatie

Soms lijken dingen vanzelfsprekend, zeker wanneer je al langer bij elkaar bent. Maar dingen zijn niet vanzelfsprekend, ook jouw partner niet. Herken jij jouw man in onderstaande punten? Houden en niet meer loslaten die man!

1 Hij is je grootste fan (oké op je moeder na dan)
Jij bent een prioriteit in zijn leven en hij zorgt voor je. Hij steunt je in je dromen, moedigt je aan wanneer je het allemaal even niet meer weet en maakt je vrolijk als je een beetje neerslachtig bent. Hij is er voor jou, punt.

2 Hij initieert leuke en stimulerende gesprekken
Hij vindt het leuk om met je te praten, wil graag weten wat er in je omgaat. Hij stimuleert je om vrijuit te praten over je dromen of worstelingen. Hij laat je nieuwe perspectieven zien en je kunt van elkaar leren.

3 Hij luistert naar je
Hij is de persoon waar je naar toe gaat als je ergens over wilt praten. Als je wilt praten over iets wat er op je werk is gebeurd, over een gevoel of gewoon over alles en niets. Vroeger belde je dan je vriendinnen, nu bel je hem.

4 Hij laat je uitrazen
Soms wil je gewoon je ei kwijt, je hart luchten. Omdat je gefrustreerd bent of boos.  Een goede man zal je aanhoren en heeft geduld. Hij begrijpt dat jij je gevoelens moet ventileren. Het enige wat hij niet leuk vindt is het feit dat jij ergens mee zit, omdat hij het vervelend voor jou vindt.

5 Hij zegt wat hij denkt -op een kalme en respectvolle manier
Een goede man heeft eigenwaarde. Hij weet wie hij is en wat hij waard is, dus hoeft hij het niet altijd met je eens te zijn. Hij zal je zeggen wanneer hij het ergens niet mee eens is, maar hij zal dit op een rustige manier doen en altijd respect voor jouw gevoelens hebben.

6 Hij geeft zijn fouten toe
Hij probeert niet onder zijn fouten uit te komen of gewoon niets meer te zeggen. Wanneer hij weet dat hij iets niet goed heeft aangepakt of dat hij iets verkeerd heeft ingeschat dan geeft hij dat toe en biedt hij zijn excuses aan. Hij weet dat mensen fouten maken en dat dit niet erg is en dat hij het de volgende keer anders aanpakt. En hij is bereid aan jou te tonen dat hij er deze keer naast zat.

7 Hij kan zichzelf motiveren
Hij heeft hobby’s en kan zichzelf motiveren om dingen te ondernemen. Hij motiveert zichzelf om iets te doen aan situaties die niet ideaal zijn. Hij blijft niet hangen in ontevredenheid.

8 Hij zorgt voor zichzelf -voor zijn lichaam en geest
Je kunt niet voor een ander zorgen als je niet eerst voor jezelf zorgt. Een goede man weet wat hij moet doen om zichzelf gezond te houden. Zowel lichamelijk als psychisch. Misschien doet hij aan sport om voor zijn lichaam te zorgen, of aan yoga of meditatie om voor zijn ziel te zorgen.

9 Hij verast je met lieve woorden en of daden van liefde
Hoewel je weet dat hij van je houdt zal een goede man af en toe wat extra’s doen. Waardoor jij uitroept: ‘ Ahhh dat is zo lief!’. Hij vertelt je als je geen make-up draagt dat je de mooiste vrouw van de wereld bent of hij maakt een ontbijt op bed voor je. Deze kleine dingen maken dat je weet dat hij echt om je geeft.

10 Hij geeft om je vrienden
Je vrienden weten misschien dingen over je die je man niet eens weet. Je vrienden waren er altijd ook toen hij er nog niet was. Hij begrijpt dit en daarom geeft hij om je vrienden. Je mag je vrienden altijd uitnodigen, ze voelen zich welkom bij zowel jou als bij hem.

11 Hij behandelt andere mensen met respect
Hoe hij anderen behandelt geeft je een goed idee van de persoon die hij werkelijk is. Wanneer hij vriendelijk en aardig voor mensen is en ze met respect behandeld dan is het een blijver. Wanneer hij ongeïnteresseerd of zelfs onbeleefd tegen anderen is dan kan dit een reden zijn om nog eens goed na te denken.

12 Hij heeft zijn leven op de rit
Niemand is perfect. Goede mannen hebben ook zo hun issues. Maar je weet dat je op hem kunt bouwen. Hij zal geen dingen achter je rug om doen. Hij kent zijn verantwoordelijkheden.

13 Hij heeft een goede band met je familie
Hij kent je familie en gaat goed met je ouders en broers of zussen om. Hij weet dat  familie belangrijk voor je is en gaat daarom met je mee wanneer jij je familie bezoekt.

14 Hij houdt zijn huis schoon
Je hoeft er niet van de vloer te kunnen eten maar het is wel belangrijk dat het geen vuilnisbelt in zijn huis is. Een opgeruimd en net huis reflecteert aan een opgeruimd en positief karakter.

Heb jij ook een goede vent aan de haak geslagen? Tag hem in dit bericht en laat het hem weten!

Lifehack

Laat een reactie achter