Geluk

Waarom je mentaal sterk bent als je veel huilt

7 signalen dat je iemand in je leven hebt die niet goed voor je is

Huilen is gezond! Neurowetenschapper en onderzoeker dr. Willia H. Frey II zegt er het volgende over: “huilen is niet alleen een menselijke reactie op verdriet en frustratie, het is ook nog eens een gezonde reactie. Huilen is een natuurlijke manier om je te ontdoen van emotionele stress, die als je het laat zitten negatieve gevolgen heeft voor ons lichaam”.

Onderzoek toont aan dat 85% van de vrouwen en 73% van de mannen zich minder boos en verdrietig voelen na een huilbui. Veel mensen hebben het idee dat huilen ze zwak maakt, terwijl huilen juist het tegenovergestelde doet!

Onderstaand zie je 5 redenen waarom huilen betekent dat je mentaal sterk bent:

1 Je laat je emoties eruit
Wanneer je negatieve emoties uit dan betekent dit dat je niet wegrent voor je gevoelens. Je accepteert je gevoelens en je staat het toe dat je gevoelens het overnemen. Wanneer je ze voelt en je ze hun gang laat gaat voel jij je beter (wat niet betekent dat je moet blijven hangen in je emoties!). Huilen betekent dat je dingen aangaat omdat jij je gevoelens niet wegdrukt maar ze juist uit. Als je moet huilen weet dan dat je lichaam zich ontdoet van negatieve energie of dat het zichzelf ontspant na een stressvolle gebeurtenis. Omhels dit feit zonder je ervoor te schamen of je ervoor te excuseren.

2 Je maakt je niet druk om wat anderen van je vinden
Huilen is de ultieme uiting van kwetsbaarheid. Je hebt lef nodig om die kant van jezelf aan anderen te laten zien. We leven in een enorm gestructureerde bijna zakelijke wereld waarin het uiten van je emoties niet wordt aangemoedigd. Dit omdat het de werkdag verstoort, het ons minder productief maakt of wat voor absurde reden mensen ook bedenken.

Door te huilen laat je zien dat je sterker bent dan deze maatschappelijke normen en dat je weet dat het tonen van je emoties je mens maakt. Dat we kunnen huilen betekent dat we geen machines zijn! Door te huilen laat jij zien dat jij je niets aantrekt van de oordelen van anderen.

3 Je weet dat huilen ervoor zorgt dat je opgekropte gevoelens kunt loslaten
Het onderdrukken van je gevoelens leidt alleen maar tot grote uitbarstingen. Dit betekent meestal een emotionele instorting of een grote ruzie omdat al je frustratie er in een keer uitkomt. Niet echt ideale situaties. Door regelmatig te huilen houd jij je zenuwen onder controle en laat je negatieve emoties los.

4 Je weet dat huilen ervoor zorgt dat je een gezonder mens bent
Door te huilen kun je stress en zenuwen laten gaan. Daarnaast helpt een goede huilbui je ogen vochtig te houden en huilen zorgt ervoor dat je bacteriën en andere giftige stoffen uit je lichaam laat.

5 Je helpt anderen om zich ook meer comfortabel met hun emoties te voelen
Om anderen te bevrijden van de angst over wat mensen van ze vinden heb je een mentaal sterke persoonlijkheid nodig. Door te huilen laat je zien dat je een kwetsbare kant hebt, waardoor je niet alleen jezelf bevrijdt, maar anderen helpt om hetzelfde te doen. Veel mensen stoppen hum emoties weg omdat ze bang zijn voor de reacties van anderen.

Powerofpositivity.com