Relaties

Voor de vrouw die te hard haar best deed voor de verkeerde personen

Voor de vrouw die te hard haar best deed voor de verkeerde personen

Ik wil je vertellen dat het bewonderenswaardig is hoe jij je best doet voor de mensen van wie je houdt. Ik vind het bijzonder dat je zo veel investeert in mensen en dat je zoveel geeft. Je gaat er vol voor en dat is een mooie eigenschap. 

Je ziet het beste in iedereen. Je kijkt verder dan anderen. Je bent bereid om om verder te gaan waar anderen afhaken. Jij bent bereid om mensen te steunen en te helpen. Maar het zijn juist de mensen die jij wilt helpen, die je positief wilt veranderen die jou het meeste pijn doen. Dat zijn de mensen die bereid zijn om alles te nemen wat jij hebt te geven, zelfs zo ver dat je zelf leeg bent en niets meer om te geven hebt, tot jijzelf gebroken bent. 

Omdat jij alleen het goede van mensen ziet zul je mensen tegenkomen die trucjes uithalen met je geest, die ervoor gaan zorgen dat jij aan jezelf gaat twijfelen. Die ervoor zorgen dat jij denkt dat je alles verkeerd doet. Die mensen die doen alsof ze om je geven, maar die zich het volgende moment gedragen alsof je niets bent. Die personen die je leven in en uit wandelen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. 

Ik zou willen dat deze mensen je niet het gevoel geven dat het iets slechts is om zoveel te geven als jij doet. Maar dit is niet zo! Dus blijf jezelf, zelfs als je mensen tegenkomt die je het gevoel geven dat jij raar bent of dat de dingen waar je in gelooft raar zijn. Ze gaan jou het gevoel geven dat er iets mis met je is, terwijl er vooral wat mis met hen is. Maar weet dat:

  • Jij beter bent dan de mannen die je emotioneel misbruiken
  • Jij beter bent dan de mannen die je alleen gebruiken voor de seks
  • Jij beter bent dan de mannen die tegen je liegen
  • Jij beter bent dan de mannen die hun beloftes niet nakomen
  • Jij beter bent dan de mannen die je hebben laten wachten
  • Jij beter bent dan de mannen die weggaan

Probeer niet te veranderen ondanks al deze ervaringen. Ondanks de pijn die je ervaart. Want uiteindelijk kom je iemand tegen die je laat voelen dat je wel genoeg bent. Op een dag ontmoet je iemand die hetzelfde denkt als jij en die net zo veel liefde te geven heeft als jij. Deze keer word je niet onzeker, want deze keer voel jij je geliefd en perfect. 

Je ontmoet iemand die je niet voor lief neemt of je alleen gebruikt voor seks. Iemand die trots op je is en je aan iedereen wil voorstellen. Hij zal direct reageren op je berichtjes, hij zal je bellen en hij wil jou net zo graag zien als jij hem. Hij zegt je niet af en hij laat je niet alleen op dingen afgaan. 

Verander niet, ook al doet het soms pijn om zo onbevangen voor anderen te gaan. Want op een dag ontmoet je iemand die net zo onbevangen en vol passie lief heeft waardoor je gelukkiger wordt dan je ooit voor mogelijk kon houden. pastedGraphic.pngEn dan realiseer jij je dat die andere mensen jou nooit hebben verdiend. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?