Geluk

Voor de vrienden die, ook als we even niets van ons laten horen, van ons houden

Ik zie mijn beste vriendin niet zo vaak, niet omdat we ver uit elkaar wonen, maar meer omdat het leven ons soms inhaalt. Haar kinderen zijn wat ouder dan die van mij, dus ze hebben andere bezigheden. Daarnaast zijn we beiden druk met werk, familie, onze relatie en nog wat tijd voor onszelf waardoor we elkaar weinig zien.

Ik wil haar wel vaker zien, maar aan de andere kant weet ik ook dat zij er altijd is. Ook als we elkaar even niet zien en andersom geldt dit ook. Soms sturen we elkaar veel appjes, soms is het een tijdje stil.  Maar we klagen daar beide niet over. Het leven is druk en vraagt veel van ons dus klagen we niet als de ander wat minder van zich laat horen. We houden, ook als het even stil is aan een kant, nog steeds van elkaar.

Ik had een andere vriendin die daar niet mee om kon gaan, zij bleef de score maar bijhouden. Herinnerde me eraan dat zij de laatste keer al had gebeld of mij had uitgenodigd om iets te doen en klaagde over andere vriendinnen van haar, die volgens haar niet snel genoeg reageerden.

Ik heb bijna geen tijd voor de geweldige mensen in mijn leven, dus ik heb zeker geen tijd voor mensen met standaarden waar ik nooit aan kan voldoen. Ik kan nooit voldoen aan de hoge verwachtingen die zij hebben van een vriendschap. Daarom ben ik met deze vrouwen ook geen vriendinnen meer, ik had altijd het gevoel dat ik faalde. Moest me verontschuldigen als ik ze een tijdje niet had gezien of gesproken en dat wilde ik niet meer.

Soms hoor je eventjes niets van me, ik zou vaker “ik houd van je” kunnen zeggen en ik bel niet altijd wanneer ik dit wel zou moeten doen. Mijn vriendinnen weten dat wanneer ik even ‘stil’ ben dit niets met hen te maken heeft. Zij begrijpen dat we allemaal druk zijn en houden de score niet bij. Ze zijn niet onzeker en weten dat dit aan mij ligt en niet aan hen.

En hier ben ik enorm dankbaar voor. Goede vriendinnen houden geen scores bij. Als goede vrienden even niets van elkaar hebben gehoord dan vragen ze of alles goed met de ander gaat, of de ander het druk heeft en of je iets voor de ander kunt betekenen. Want we weten allemaal hoe druk en hectisch het leven kan zijn. 

Dus bedankt lieve vrienden die me ook horen als ik even stil ben. Ik hoor jullie ook. Ik ben misschien even stil, maar mijn liefde voor jullie zal nooit stil zijn. 

Scarrymommy.com