Geluk

Voor als je het zwaar hebt

Voor als je het zwaar hebt

Je wekker gaat, je wordt wakker na een nacht waarin je bijna niet hebt geslapen en vooral hebt liggen woelen en piekeren. Je markeert je wallen met make-up en wil het liefst heel hard huilen. Maar je houdt je in en gaat naar je werk. Je zegt goedemorgen tegen je collega’s en doet alsof alles prima gaat. Zelfs jij bent verbaasd over hoe goed jij je pijn kunt maskeren met een glimlach… 

Je doet je werk, maar je gedachtes zijn ergens anders. Je gedachtes razen door je hoofd en je hebt moeite met concentreren. Je wilt terug naar bed, de dekens over je hoofd en je verstoppen. Je wilt alleen zijn, maar je wilt niet echt alleen zijn. Je wilt iemand die je vertelt dat het goed komt. Dat alles goed komt en dat je niet alleen bent, maar niemand weet echt hoe jij je voelt. Dus niemand zal dit tegen je zeggen. 

Als je na je werk naar huis gaat weet je eigenlijk niet zo goed wat je met jezelf aan moet. Je bent moe, onrustig en verdrietig. Je vraagt je af waarom je je zo voelt. Waarom je zo moe bent.. Als je jezelf er uiteindelijk toe kan zetten om naar bed te gaan, dan werp je een blik in de spiegel en herken je persoon die terugkijkt bijna niet meer.

Wat nou als je niet naar bed gaat, maar eerst een lange warme douche neemt. Laat het water de stress van de dag van je afspoelen. Laat de warmte je kalmeren en blijf zo lang als het nodig is in deze warmte. Trek vervolgens je fijnste pyjama aan, doe lekkere warme sokken aan en neem een kop thee. Staar naar buiten, naar de lichten van de buren, naar de straatlantaarns, naar de sterren, naar de auto’s of fietsers en onthoud dat jij je niet altijd zo zult voelen. 

Onthoud dat vandaag gewoon een slechte dag was en een slechte dag staat niet gelijk aan een slecht leven. Een slechte week staat niet gelijk aan een slecht leven. Een slechte maand staat niet gelijk aan een slecht leven. Weet dat jij je best doet en dat je het vandaag weer hebt gedaan. Morgen is er weer een dag, morgen krijg je weer een nieuwe kans. Dus voor nu mag jij je ogen dicht doen en jezelf toestaan om verdrietig te zijn. Laat de tranen stromen als je ze voelt opkomen. Het is niet erg om verdrietig te zijn. Dingen zullen anders zijn, zullen beter worden en wees in de tussentijd asjeblieft trots op jezelf.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?