Geluk

Stop met je zorgen te maken. Je bent precies waar je moet zijn

Stop met je zorgen te maken, je bent waar je moet zijn

Stop. Stop met vragen stellen. Stop met piekeren. Stop met kijken naar het verleden en te proberen te ontdekken hoe ver je bent en hoe ver je nog moet gaan. Stop met jezelf te vertellen dat je er nog niet bent of dat je niet goed genoeg bent.

Stop.

Want waar je op dit moment bent – zelfs in al zijn imperfectie en chaos en stappen die nog genomen moeten worden – is precies waar je moet zijn. Duizenden momenten hebben hier toe geleid. Honderden besluiten en acties. Miljoenen kleine gedachtes en fouten en mazzeltjes hebben je hier gebracht.

En hier is goed.

Op de één of andere manier blijven we onszelf vertellen dat we niet genoeg zijn, dat we nog een lange weg te gaan hebben, dat we nooit komen waar we willen zijn. Maar we vergeten dat elke stap van onze reis onderdeel is van de reis. We vergeten dat er moeilijk wegen zijn op het pad naar succes, dat er ups en downs zijn en dat we soms helemaal niet bewegen, maar stil staan. En dat dit allemaal oké is.

Want waar we zijn, is precies waar we zouden moeten zijn. Het klopt dat we ons alleen voelen. Het klopt dat we ons verslagen voelen. Het klopt dat we vastzitten. Omdat dit tijdelijk is en dit uiteindelijk zal veranderen.

We zullen momenten kennen van succes, van absolute perfectie, momenten waarop we niet kunnen stoppen met lachen omdat alles op zijn plek lijkt te vallen.

Want alles maakt deel uit van onze reis. Elk hoogte- en dieptepunt, elk goed en slecht moment en elk moment van rust en elk moment van chaos. We moeten onszelf er gewoon aan herinneren dat we sterk zijn en capabel zijn, dat we genoeg zijn.

We moeten stoppen met onszelf vertellen dat we falen. We moeten stoppen met onszelf vertellen dat we er niet komen omdat we er nu nog niet zijn. We moeten stoppen met onszelf vertellen dat we verliezen. Want er is niets te verliezen.

We winnen alleen maar; we worden slimmer, wijzer en meer ervaren. Alles wat we meemaken leert ons hoe te overleven. Elk obstakel helpt ons te leren wie we zijn. Elk pijnlijk moment breekt ons, maar bouwt ons ook weer op. En stapje voor stapje, redden we het.

Dus stop. Stop met je zorgen te maken. Stop met jezelf alles af te vragen. Stop met je verslagen en gebroken te voelen. Jij bent niet verslagen en gebroken. Jij bent iemand die groeit, die verandert, die leert, die slaagt. En waar ben je nu? Jij bent nu exact waar je zou moeten zijn. Heb vertrouwen in het moment en nog belangrijker, heb vertrouwen in jezelf. Jij bent ongelooflijk en jij bent sterk!

Volg jij Herhealth.nl al op  Instagram?

Thoughtcatalog.com