Ik hou van soep! Maar dan wel zelfgemaakt en niet uit een blik of een zakje. Met name bij koud weer eet ik graag soep om op te warmen. Deze zoete aardappelsoep met appel is goed stevig en daardoor geschikt als lunch en als avondmaal. Het recept is goed voor twee porties. Eet je alleen? Dan vries je één portie gewoon in!
Voor 2 grote kommen
Wat heb je nodig?
♥ Staafmixer
Wat zit er in?
♥ 400 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
♥ 3 appels, geschild en in blokjes gesneden
♥ 1 rode ui, in grove stukken
♥ 1 teentje knoflook
♥ 1 liter groentebouillon
♥ kokosolie om in te bakken
♥ Optioneel: 2 el griekse yoghurt
Wat zit er in?
♥ Verhit wat kokosolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
♥ Voeg de blokjes zoete aardappel en appel toe en bak dit ongeveer 10 minuten.
♥ Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten doorkoken.
♥ Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
♥ Verdeel de soep over de kommen en schep er eventueel een eetlepel griekse yoghurt op.