Lunch Recepten

Recept: Zoete aardappel-paprika soep

Zoete aardappelsoep
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Mmm jammieeee, ik maakte deze week een super lekker & simpel soepje: Zoete aardappel-paprika soep !

Dit is echt een super lekker recept!! Ik heb al vaker een zoete aardappel soep proberen te maken, maar dit was toch echt wel de lekkerste!! Dit komt omdat die best romig is en ik niet zo heel veel bouillon(water) heb toegevoegd. Zo was de soep wat dikker (romiger) en dat vonden we veel lekkerder. De soep is lekker als diner maar ook als lunch! Wij aten het als avondeten met bladerdeeg hapjes erbij, broodjes met pesto en een lekkere salade!

Hier komt het recept 

Ingrediënten;

  • 4  zoete aardappels
  • 1,5  paprika
  • 2  rode uien
  • 2  teentjes knoflook
  • ±500 ml bouillon groente
  • 1 el mascarpone optioneel
  • 2 snufjes paprika poeder
  • 1 handje verse kruiden (salie of bieslook)

Zo doe je het:

  1. Schil de zoete aardappels en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Snijd de knoflook en ui fijn en de paprika in kleine stukjes.
  3. Kook de zoete aardappel in een aparte pan gaar (zo’n 12 minuten).
  4. Verhit wat olie of boter in een (soep) pan en bak hierin de knoflook en ui glazig.
  5. Voeg nu de bouillon toe samen met de zoete aardappel.
  6. Voeg nu ook de paprika stukjes toe en breng op smaak met de kruiden (verse kruiden en paprika poeder)
  7. Pureer de soep en maak af met een klein schepje mascarpone en de verse kruiden!TIP: Vind je de soep nog te dik? Voeg dan nog wat extra bouillon toe en laat dit nog heel even pruttelen


hongeralseenpaard.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie