Deze mini zalmburgers doen het goed bij een borrel of wanneer je samen gezellig een serie kijkt op een regenachtige zondagmiddag. Ze zijn eigenlijk zo lekker dat je ze natuurlijk ook prima in XL formaat kunt maken en als avondmaaltijd kunt eten. Vervang de kleine broodjes dan door 2 burgerbroodjes. Een burger bomvol goede vetten, die willen we toch allemaal?
Deze burgertjes maakte ik met restjes uit mijn koelkast. Gooi er dus gerust doorheen wat je lekker lijkt en wat je nog over hebt. Ik had nog koriander liggen, maar je kunt natuurlijk ook peterselie of basilicum toevoegen. Wat je maar lekker vindt! De burgers serveer ik met wat citroenmayo. Perfecte combinatie!
Dit heb je nodig
… voor flink wat kleine burgertjes
1 pak gerookte zalm
1 sjalot
1 knoflookteen
koriander
dille
rode peper
rucola
citroen
scheutje room
mayonaise
kleine burgerbroodjes
olijfolie
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak hierin de broodjes af volgens de instructie op de verpakking. Snijd ondertussen de sjalot en knoflook fijn en doe deze samen met de zalm in een grote kom. Voeg wat fijngesneden koriander en rode peper toe. Doe er een scheutje room bij en pureer met behulp van een staafmixer glad.
Draai kleine balletjes van het zalmmengsel en druk deze plat. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de zalmburgertjes rondom bruin.
Meng 2 eetlepels mayonaise met wat citroensap en wat fijngesneden dille en breng op smaak met peper en zout. Snijd de broodjes doormidden en leg hier wat rucola op. Leg de burgers op de broodjes en bovenop wat van de citroen mayonaise. Als je van extra pittig houdt dan kun je er nog wat fijngesneden rode peper overheen strooien.