Recepten Snack

Recept: Summer rolls met gemarineerde mango en chutney

summer rolls met gemarineerde mango
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Summer rolls, of wel hemels gevuld rijstpapier met de lekkerste groetjes en fruit. Ik ben er redelijk dol op. En naast erg lekker zijn ze ook nog eens mega gezond en perfect als zomers borrelhapje, snack of lunch.

Het fijne is dat je er ook eigenlijk geen genoeg van kunt krijgen gezien je je helemaal gek kunt variëren met ingrediënten. Deze vulling met gemarineerde mango is een favoriet van mij. Minstens zo belangrijk als de de summer roll vind ik zelf trouwens de dipsaus. Deze chutney laat zich echt heerlijk dippen. Niet alleen summer roll proef, maar ik dipte vrolijk verder met broodjes en toastjes. Het rollen van de rijstvellen is heel even oefenen, maar eenmaal onder knie ben je voor je het weet 30 rollen verder. Je afvragen of je de rollen op gaat krijgen is echt niet nodig, dat lukt sowieso.

Ingrediënten

  • Circa 12 rijstvellen
  • Halve mango
  • half rood pepertje
  • handvol munt
  • halve courgette
  • 1 lente ui
  • 1 avocado
  • 3 el sesamolie
  • 1 el miso (1 el harissa kan ook)

Optioneel: tempeh, gerookte zalm of kip, en eigenlijk alle fijngesneden groenten die je maar lekker vindt. De rode kleur in mijn summer rolls is te danken aan fijngesneden rauwe rode biet.

Mango chutney

  • 1 teen knoflook
  • Halve mango
  • Half rood pepertje
  • 2 el agave of honing
  • 2 el tahin
  • 2 el rijstwijn

Bereiding

  1. Schil de mango, ontpit en snij 1 helft in dunne plakken en doe in een kom. De andere helft snij je in stukken en doe je in een andere kom. Snij het rode pepertje doormidden, haal de zaadlijst eruit en snij fijn. Verdeel het pepertje of de kommen.
  2. Snij de lente-ui en voeg bij de plakken mango. Voeg ook het pepertje de sesamolie, miso en gesneden munt toe. Laat de mango marineren.
  3. Snij de knoflook fijn en voeg deze samen met de andere ingrediënten van de chutney bij de stukken mango. Pureer dit met een staafmixer tot een chutney. De chutney hoeft niet helemaal glad te zijn.
  4. Schil de avocado en snij in plakken. Was courgette, en haal deze door een spiraalsnijder voor dunne slierten. Je kan ook slierten met een mes snijden.
  5. Vul een pan of kom met heet water en doe daar 1 rijstpapier in. Laat het rijstpapier voor circa 20-30 seconden weken.
  6. Leg het rijstpapier op een plank en leg er wat van de gemarineerde mango, avocado en wat courgetteslierten op. Sla eerst de zijkanten van het rijstvel naar binnen en vouw vervolgens de onderkant over de ingrediënten heen en rol het geheel naar boven.

charlyparsley.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie