Bereidingstijd:
15 minuten
Portie:
2 personen
Benodigdheden:
blender, keukenmachine/hakmolentje, bakpan
Ingrediënten (circa 2 grote of 4 kleine omeletten)
- 6 eieren
- 1 grote rode biet
- 2 el havermout
- 1 el lijnzaad
- Toppings: bijv zongedroogde tomaatjes, mais, boerenkool, geitenkaas
Boerenkoolpesto
- 2 handen boerenkool
- 30 g noten (ik gebruikte ongezouten cashewnoten)
- 40 g Parmezaanse kaas
- 1 knoflookteen
- 6 el olijfolie
- 2 el citroensap
Bereiding
- Doe alle ingrediënten van de boerenkoolpesto in een keukenmachine en maal dit fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Doe alle ingrediënten van de pancake, op de toppings na, in de blender en maal dit kort. Het hoeft geen gladde massa te zijn.
- Verhit olie in de pan en schenk bietenmensgel in de pan. Bak de bietenomelet per zijde circa 2 minuten.
Leg de bietenomelet op een bord en beleg deze met je toppings en eindig met een flinke lepel boerenkoolpesto.
Charleyparsley.nl