Mmm, nom nom nom… Quesadilla’ s met kip&avocado! Het zijn eigenlijk Mexicaanse tosti’ s gemaakt van mais of bloemtortilla’ s. Het woord betekent letterlijk “kaasdingetje” las ik, maar dan is Quesadilla toch wel een mooier woord haha ? Ik heb de quesadilla gevuld met kip, avocado en je raadt het waarschijnlijk al: heel veel kaas! Dit gerecht staat al zo lang op mijn to cooklist en het kwam er maar niet van. Het werd hoogtijd om daar verandering in te brengen en ik ben erg blij dat ik ze heb gemaakt! Ik had al een vooroordeel: het gaat waarschijnlijk erg lastig worden om die tortilla om te draaien in de pan met de hele vulling erin.. Nou het viel reuze mee haha, in 1 keer gelukt en het was echt een super snel recept!
Ingrediënten 2 personen:
- 4 wraps
- 2 avocado
- 300 gram kipblokjes
- 10 cherrytomaten
- 6 el mais
- 8 handjes geraspte kaas
- 1 el paprikapoeder
- 4 el crème fraîche
Zo doe je het:
- Bak de kipblokjes gaar en voeg hier de paprikapoeder bij.
- Snijd ondertussen de avocado en cherrytomaten in stukken.
- Verhit wat olie in een koekenpan, leg de tortilla (wrap) in de pan en beleg met de avocado stukken.
- Voeg hier nu ook de cherrytomaten aan toe, samen met de kipblokjes,mais en maak af met de geraspte kaas.
- Bak de quesadilla aan beide kanten bruin. Dit kost echt maar een paar minuutjes.
- Je kunt er eventueel nog wat crème fraiche bij voegen (ik heb het gewoon naast mijn Quesadilla gedaan)
- Haal uit de pan, snijd in stukken en serveer!
Je kunt de quesadilla’s serveren met wat chili saus/guacamole of een sausje naar keuze!
P.s. ik at ze trouwens zonder sausje en vond ze zo ook erg lekker!
Geniet ervan!