Ik ben een herfstig receptje gaan maken. Pompoen plaattaart met zoete aardappel is het resultaat, het ziet er vrolijk uit met die oranje kleuren. Zoete aardappel is bij mij sowieso al een favoriet en de pompoen maakt het nog meer zoet en smeuïg. Ik heb gekozen voor pompoen blokjes, scheelt een hoop snijwerk haha ? Lekker voor bij de lunch of als diner, is maar net wat jij zelf het lekkerste vindt!
Ingrediënten
- 10 plakken hartige taart deeg (of bladerdeeg)
- 3 zoete aardappels
- 400 gram pompoen blokjes 1 zakje(s)
- 1 bakje Hüttenkäse (200 gram)
- paar blaadjes peterselie
- 1 snufje chili/paprika poeder
- 1 snufje peper/zout
- 1 handje Parmezaanse kaas
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de zoete aardappels en pompoen stukjes in een pan met water totdat ze een beetje zacht zijn.(Dit hoeft niet, je kunt ze ook meteen op het bladerdeeg leggen, dan zijn de pompoen en zoete aardappel wat steviger van smaak) Als je ze kookt, dan zijn ze erg zacht op de taart.
- Bekleed de ovenplaat met bakpapier en leg hier de (ontdooide) bladerdeeg plakjes overlappend op. Maak een vierkante vorm en houdt wat deeg over voor de randen.Ik heb wat extra bladerdeeg op de zijkanten gelegd, zodat het een echte rand wordt. Zet de bodem ongeveer 5 minuten in de oven.
- Haal de bodem uit de oven en smeer de Hüttenkäse uit over het deeg en besprenkel met wat peper/zout en eventueel paprika/chilipoeder.
- Snijd de zoete aardappel in dunne schijfjes en de peterselie in kleine stukjes.
- Leg de zoete aardappel en de pompoen stukjes op de Hüttenkäse en besprenkel met wat peterselie/pompoenpitten.
- Zet de Pompoen plaattaart zo’ n 20 minuten in de oven
Eetsmakelijk!