De nieuwe favoriete salade van het seizoen! Bij mij tenminste. Dit was weer zo’n recept dat veel beter uitpakte dan je eigenlijk had verwacht. In de winter zou je denken dat een salade niet zo heel lekker is. Meestal heb je namelijk trek in een flinke warme maaltijd. Deze salade is lauwwarm en heerlijk kruidig waardoor het veel meer winters is dan je zou verwachten. De kikkererwten gaan heel goed samen met de warme zoete aardappel en de gerookte paprikapoeder die door de dressing zit. Er zit gewoon heel veel smaak aan. Door kruiden toe te voegen, kun je gezonde maaltijden veel meer smaak geven zonder dat ze saai en hetzelfde worden. Varieer gerust door de ham door kip te vervangen of je eigen favoriete kruiden door de dressing te doen.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1 groot blik kikkererwten
- 1 grote zoete aardappel
- 1 tomaat
- 1 gegrilde paprika uit een pot
- 1/2 komkommer
- 125 gr hamreepjes
- 100 ml magere yoghurt
- 1 el olie
- snuf cayenne peper
- zout
- 1/2 tl ui poeder
- 1/2 tl knoflook poeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
Zo maak je het:
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes van 2 cm. Kook ze in een pan met water in ongeveer 10 minuten gaar en laat een beetje afkoelen. Kook ze niet te lang, anders vallen ze uit elkaar als je de salade mengt. Ze moeten net gaar zijn. Snijd de komkommer en tomaat in ongeveer de zelfde grote als de aardappel. Snijd de gegrilde paprika in kleine stukjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de yoghurt samen met de olie, zout en andere kruiden in een kommetje en meng goed. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng door elkaar. Serveer als lunch of avondmaaltijd.
Eet smakelijk! leuklekkerenliefdevolkoken.wordpress.com