Ik heb een lekker recept voor jullie ! Kabeljauw met venkel en bulgur, erg verfrissend en lekker! Ik eet vaak kabeljauw, maar bijna nooit venkel. Dat werd dus een keertje tijd! Dit recept proeft ook erg gezond vind ik zelf en het kost niet zoveel tijd om het gerecht klaar te maken, ideaal dus! Ook had ik nog een pak met bulgur in de kast liggen en heb ik dit erbij gegeten. Je hebt ook niet eens zoveel ingrediënten nodig. je kunt dit makkelijk maken voor een doordeweekse maaltijd die ook nog eens gezond is !
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 stuks kabeljauw
- 1 venkelknol
- 1/2 citroen
- 6 mini wortels
- 10 cherrytomaten
- 1/2 komkommer
- 8 stengels verse bieslook
- 150 gram bulgur
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de kabeljauw filet in met wat olijfolie en besprenkel met wat citroensap.
- Was de venkel en snijd deze in kleine stukken. (dit doe je door de onderkant eraf te snijden en de bovenkant met die stengels ook haha).
- Leg de kabeljauwfilets op aluminiumfolie en wikkel deze in of leg ze in een ovenschaal.
- Leg de kabeljauwfilets op een bedje van venkel, met wat worteltjes en cherrytomaten. (deze snijd je natuurlijk ook in kleine stukjes)
- Leg ook een schijfje citroen op de kabeljauw en schuif het in de oven voor ongeveer 15-2o minuten totdat de vis gaar is.
- Ondertussen bereid je de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de overgebleven cherrytomaten in stukken en de komkommer.
- Meng de komkommer, cherrytomaten, wat citroensap en bieslook door de bulgur heen.
- Serveer nu de kablejauwfilets op het bord met de bulgur.
Serveren maar!