Recepten

Recept: In wodka gemarineerde zalm met avocado en soja

Zalm in wodka
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Let op! Dit gerecht moet 1 dag in de koelkast, begin dus een dag van te voren.

Dit recept heb ik natuurlijk niet helemaal zelf verzonnen, wel heb ik deze zo aangepast dat ik hem helemaal lekker vind. En dat is deze! Helemaal niet moeilijk maar wat een super voorgerecht!

Ingrediënten voor 2 personen
Bereidingstijd 25 minuten

  • 250 gram zalmfilet (zonder vel en graat)
  • 1⁄4 vanillestokje
  • 15 ml wodka
  • 35 gram grof zeezout
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 1⁄2 avocado
  • Een paar takjes verse dille
  • 1 el aioli
  • 30 ml sojasaus
  • 15 ml mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1⁄2 blaadje gelatine

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Ondiepe schaal
  • Huishoudfolie
  • Kookpan
  • Zeef
  • Ondiep (vierkant) bakje

Voorbereiding

1. Snijd het vanille stokje open en haal het merg eruit (bewaar het stokje!)
2. Smeer de zalm in met vanille
3. Leg de vis in een ondiepe schaal en giet de wodka erbij
4. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet de zalm ongeveer 1 uur in de koelkast


Bereidingswijze

1. Maal het zout met de suiker en het lege vanillestokje fijn met de keukenmachine
2. Week intussen het gelatineblaadje in koud water
3. Zet een pan met sojasaus en mirin op laag vuur
4. Knijp het gelatine blaadje uit en voeg deze toe aan de soja
5. Meng dit tot het geheel is opgelost en haal de pan van het vuur
6. Giet het mengsel in een ondiep bakje
7. Laat het mengsel afkoelen en zet in de koelkast zodat de gelei kan opstijven

De volgende dag

1. Haal de vis uit de koelkast en spoel goed af met koud water
2. Snijd de sojagelei en avocado in kleine blokjes
3. Snijd de zalm in dunne reepjes
4. Hak de dille
5. Plaats de zalm op een bord en bestrooi met avocado, sojagelei en dille
6. Vermeng de aioli met wat water tot een dunne dressing en besprenkel deze over de zalm

www.birgitkooktlekker.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie