Boerenkool is ontzettend veelzijdig en heel gezond. Het bevat veel van het ontgiftende chlorofyl, vandaar ook de groene kleur, is een goede bron van mineralen en werkt vochtafdrijvend! Echt een toppertje dus, en je kunt er zoveel meer mee dan de standaard boerenkoolstamppot met rookworst.
Dit heb je nodig
♦ Boerenkool
♦ 1 rode paprika
♦ 1 winterwortel
♦ 2 flinke el currypasta (klik hier voor het recept voor zelfgemaakte currypasta)
♦ 200 gr kikkererwten
♦ 1 blik kokosmelk
♦ Optioneel: Verse koriander
Zo maak je het
- Snijd de rode paprika en de winterwortel in blokjes.
- Verhit kokosolie in een wok en bak hierin de winterwortel. Voeg hieraan de paprika en de currypasta toe en bak deze even mee.
- De boerenkool kun je beetje bij beetje even meebakken tot deze wat geslonken is.
- Als laatst kan de kokosmelk erbij en de kikkererwten.
- Laat de curry even lekker pruttelen.
Dit recept kun je makkelijk al van tevoren maken, wanneer je ’s avonds geen tijd hebt om te koken. Hij wordt zelfs alleen maar lekkerder als de smaken even kunnen intrekken ♥