Geluk

10 kleine veranderingen die een enorm positieve invloed op je leven hebben

16 eigenschappen van aardige vrouwen

Gewoontes veranderen kan moeilijk lijken, maar er zijn bepaalde kleine dingen die je met weinig moeite kunt veranderen en waarmee je een groot verschil kunt maken. Zie ze als mini-gewoontes, dagelijkse routines die een positieve invloed op je leven hebben.

1 Je biologische wekker
Voordat je naar bed gaat vertel jij je jezelf: “Maak me wakker om .. uur”. Behalve wanneer je heel erg moe bent (wat betekent dat je meer slaap nodig hebt en misschien eerder naar bed toe moet gaan) is de kans groot dat je op dat tijdstip en voor je wekker wakker wordt.

2 Drink water vlak nadat je wakker bent geworden
De meeste mensen zijn moe omdat ze niet genoeg gehydrateerd zijn. Zet daarom een glas of een flesje water naast je bed en drink deze leeg op het moment dat je opstaat.

3 Spreek jezelf toe
Nadat jij je tanden hebt gepoetst neem je even een momentje om naar jezelf te glimlachen in de spiegel. Vertel jezelf vervolgens iets aardigs, de meeste mensen zijn enorm streng voor zichzelf en dit is vaak helemaal niet terecht.

4 Maak een wandeling
Wandelen is goed voor je gezondheid en het brengt rust in je hoofd. Door te wandelen kun je nieuwe ideeën ontwikkelen en kun jij je gedachtes laten dwalen waardoor je tot prachtige inzichten kan komen.

5 Wees dankbaar
Wanneer je het gevoel hebt dat je een dipje krijgt of je een beetje neerslachtig voelt benoem dan 3 dingen waar je dankbaar voor bent. Harvard University bevestigt dat dankbaarheid je daadwerkelijk gelukkiger kan maken, dus geef het een kans.

6 Doe de belangrijkste dingen eerst
Voordat je gaat beginnen aan je werkdag is het belangrijk om te bedenken wat de belangrijkste taken voor die dag zijn. En zorg ervoor dat je die taken het eerste afmaakt. Je zult deze taken waarschijnlijk goed uitvoeren omdat je ze ’s ochtends doet en het zal je meer rust gedurende de dag geven wanneer jij je belangrijke taken al hebt afgerond.

7 Maak iemand een compliment
Het voelt goed om iemand een compliment te maken zonder daar iets voor terug te verwachten. Je lichaam reageert met ‘gelukshormonen’ zoals serotine wanneer je iemand een oprecht compliment maakt.

8 Zweet
En als we het over ‘gelukshormonen’ hebben, bewegen is één van de dingen die het meeste invloed heeft op je overall geluksgevoel en gezondheid.

9 Kijk terug op je dag
Kijk terug op je dag en focus je op de positieve dingen. Wat is het beste wat er vandaag is gebeurd? Probeer deze momenten dagelijks op te schrijven in een dagboek.

10 Lees minstens 20 minuten per dag
Één van de beste manieren om nieuwe ideeën en inzichten te verkrijgen is door te lezen. Probeer elke dag te lezen zodat je een positieve vibe krijgt en jij je geest scherp houdt.

MIndBodyGreen