Geluk Gezondheid

Mijn tips om je goed te voelen!

Mijn tips om je goed te voelen!

Goed in je vel zitten is heerlijk, maar jezelf goed voelen gaat vaak niet vanzelf. Ook ik heb er best lang over gedaan om mezelf echt goed te voelen, zowel mentaal als fysiek. Maar met een beetje wilskracht en een gezonde portie motivatie kun jij je ook goed voelen! Ik voel me goed als ik voldoende energie heb, ’s ochtends fris wakker word, blij ben en zin heb om dingen te ondernemen.

Voor mij is een gezonde leefstijl heel belangrijk als ik me goed wil voelen. En het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om jezelf een gezonde levensstijl aan te meten en om dit vol te houden. Onderstaand vind je mijn tips om je goed te voelen!

1 Maak het jezelf qua voeding niet te moeilijk
Geen zin om een uur eerder op te staan om een hip, gezond ontbijtje te maken? Maak het jezelf dan niet te moeilijk: koop goede producten en luister naar je lichaam. Heb je nu het kouder is buiten trek in een warm ontbijt? Maak dan een warm havermoutontbijtje met vers fruit voor jezelf klaar. Zelfs geen tijd om je (kokos/amandel/soya)melk met havermout op te warmen? Ga voor yoghurt of kwark met vers fruit en noten.

Heerlijk ontbijtje met yoghurt, walnoten en fruit!

Hetzelfde geldt voor je lunch en je diner. Maak een lekkere omelet met veel groente voor jezelf of eet een een volkoren boterham met avocado en tomaat als lunch. Zorg voor proteïne in de vorm van vlees, vis of gevogelte en voeg daar lekker veel verse groente aan toe voor je diner. Geniet af en toe van een bakje chips of een chocolaatje, maar probeer niet meteen die hele reep op te eten.

2 Luister naar je lichaam
Dit heb ik echt moeten leren. Ik denderde altijd gewoon maar door, at veel te veel suiker, sportte af en toe en slapen was voor watjes… Toen voelde ik me dus eigenlijk helemaal niet zo goed en gezond. Nu ik mijn levensstijl heb aangepast ben ik beter in shape, is mijn huid stukken mooier en het belangrijkste: ben ik mentaal stukken sterker. Door regelmatig te mediteren (gewoon via apps op mijn telefoon), te wandelen en BodyBalance lessen heb ik geleerd om te luisteren naar mijn lichaam. Voelt mijn lichaam moe dan rust ik en zeg ik plannen voor die avond af om vroeg naar bed te gaan of om een ontspannend bad te nemen. Eet ik te veel suiker dan krijg ik een opgezwollen buik, dus luister ik nu naar mijn lichaam door gezonder te eten. Simpele stappen met een groot resultaat.

3 Ga naar buiten
De natuur is zo goed voor ons, dus maak hier gebruik van! De natuur heeft op veel mensen een ontspannende uitwerking. De mens is vanuit de oertijd genetisch geprogrammeerd om geboeid te zijn door bomen, planten, water en andere natuurelementen. Hierdoor zijn we goed in staat om onszelf in de natuur af te leiden van onze pijn en ongemakken. Probeer daarom elke dag naar buiten te gaan. Doe je boodschappen wandelend of op de fiets en laat de auto wat vaker staan.

4 Ga sporten!
We weten allemaal hoe belangrijk het is om regelmatig te bewegen, maar toch vinden veel mensen het lastig om zichzelf ertoe te zetten. Maar sporten is zo enorm belangrijk als jij je goed wilt voelen! Sporten maakt je niet alleen fysiek maar ook mentaal sterker. Het zorgt ervoor dat jij je hoofd kunt leegmaken en kunt ontspannen terwijl je heel gezond bezig bent! En laat je gezondheid  je motivatie zijn, want dan houd je het een stuk langer vol en krijg je er zelfs plezier in.

Hoppa klaar voor het buikspierkwartier bij SportCity

Als je alleen maar sport omdat je van je overtollige kilo’s af wilt dan maak je het een stuk zwaarder voor jezelf. Sport omdat je geeft om je lichaam, omdat je geeft om je hart, je rug of te wel omdat je geeft om jezelf. Zorg dat je doelen stelt en dat je die met training kunt verbeteren. Zo wordt je vooruitgang je motivatie en durf ik te beloven dat je extra kilo’s vanzelf zullen verdwijnen!

De uitgelezen kans om het kosteloos te proberen!

Nog wat extra motivatie nodig om te gaan sporten? Dan heb ik een goede tip voor je kunt bij SportCity nu 8 weken gratis sporten! Klik hier voor de voorwaarden. Of haal een dagpas en kom een dagje gratis sporten.

Laten we ons samen goed voelen in 2017, luister naar en zorg voor je lichaam en je zult zien dat ook jij heel snel vooruitgang zult merken! #voeljegoed

Liefs Josine

Kijk voor een sportschool bij jou in de buurt op www.SportCity.nl