Relaties Single

Hoe trek je nou iemand aan die wel een serieuze relatie wil en zich wil binden?

HOe trek je nou iemand aan die wel klaar is voor een relatie?

In het verleden kwamen mannen die zich niet wilden binden op me af zoals bijen op honing afkomen. Steeds weer besefte ik dat ik een man aan het daten was die vluchtgedrag vertoonde als het wat serieuzer werd of die zichzelf vanaf het begin af aan eigenlijk al niet open stelde.

Vaak had ik relaties met mannen die vooral veel over zichzelf en hun ervaringen praatten maar die eigenlijk nooit de moeite deden om mij echt te leren kennen. Of de mannen proberen de relatie zo lang mogelijk heel casual te houden, het moest vooral niet te serieus worden.

Ik werd op een gegeven moment gefrustreerd, begreep niet waarom ik – een vrouw die klaar was voor een eerlijke en serieuze relatie – nou geen goede relatie kon vinden.

Tot het moment dat ik het wel helder zag. Het lag niet alleen aan die mannen, het lag ook aan mij. Ik had moeite om me kwetsbaar op te stellen, ik had moeite met intimiteit. Want als ik zou gaan daten met een man die wel beschikbaar was dan zou ik mezelf ook open moeten stellen, mijn kwetsbare kanten moeten laten zien. Maar dat durfde ik helemaal niet.

Ik realiseerde met wanneer je echt iemand wilt aantrekken die zich comfortabel voelt met intimiteit je eerst echt intiem moet zijn met jezelf. Onderstaand vind je 3 dingen om ons voor te bereiden voor de liefde en intimiteit die we willen:

1 Daten zonder spelletjes te spelen is essentieel om iemand aan te trekken die daadwerkelijk beschikbaar is
Door spelletjes te spelen trekken we een oppervlakkig niveau een partner aan omdat we ons anders voordoen dan we zijn. Mensen die zich prettig voelen bij deze spelletjes zijn ook vaak de mensen die willen dat een relatie aan de oppervlakte blijft. Deze manier van daten beschermt ons tegen het laten zien van onze authentieke zelf, want op deze manier hoeven we ons niet kwetsbaar op te stellen tegenover de ander.

Een man die klaar is voor echte intimiteit houdt helemaal van jou en niet alleen van het perfecte plaatje van jou. Door jezelf te laten zien op je dates voel jij je niet alleen vrijer, maar kun je ook direct de mensen filteren die nog niet klaar zijn voor deze intimiteit. En laat je niet ontmoedigen als deze mensen niet blijven hangen, ze waren gewoonweg nog niet klaar voor een serieuze relatie.

2 Met angst schiet je niets op
Het kan ook zijn dat we een relatie hebben met iemand die niet goed is intimiteit omdat we onszelf onbewust hebben beschermd. Wanneer we onszelf beschermen in een relatie dan komt dit vaak omdat we bang zijn om te worden gekwetst door de ander. Maar dit gedrag zorgt ervoor dat een afstand creëren. Wanneer we onszelf beschermen en niet open staan dan trekken we een partner aan die ook niet open staat. Wanneer we begrijpen dat alles wat we nodig hebben in onszelf zit dan kunnen we onszelf laten zien en open zijn in relaties.

3 Hoe meer emotioneel bewust we zelf zijn, hoe dieper de band is die we met een ander kunnen opbouwen
De meeste van ons weten ondertussen wel dat we van onszelf moeten houden voordat we helemaal openstaan voor een parter die gelijkwaardig liefdevol en zorgzaam is. Maar het is net zo belangrijk om intiem met onszelf te zijn; Want we denken vaak wel dat we klaar zijn voor een hechte en intieme relatie, maar vaak houden we onbewust vast aan angsten die ons tegenhouden.

In mijn geval was ik enorm bang om me kwetsbaar op te stellen, maar ik was niet ‘intiem’ genoeg met mezelf om hierachter te komen. Door stap voor stap mijn patronen in relaties te bekijken kwam ik erachter wat deze patronen mij zeiden. Door jezelf echt te leren kennen kunnen we mensen aantrekken die een net zo diepe band met ons kunnen opbouwen als de band die je met jezelf hebt opgebouwd. Wat dus betekent dat je een partner aantrekt die zichzelf net zo goed kent als jij waardoor jullie beiden een gezonde partner voor elkaar kunnen zijn.

Jij verdient een mooie en intieme relatie en jij kan ervoor zorgen dat dit gebeurt, want het begint bij jou. Vertrouw op jezelf en laat jezelf zien, dit zal de partner aantrekken die niet bang is voor intimiteit en die ook een liefdevolle relatie zoekt.

Door Heather Lynn Temple
Via www.mindbodygreen.com