Gezondheid

Hoe goed let jij op je gezondheid?

Hoe goed let jij op je gezondheid?

Het is iets dat we moeten koesteren: onze gezondheid. Deze zorgt er tenslotte voor dat we een leuk leven kunnen leiden. Onszelf kunnen ontwikkelen, energie hebben om te leren en te genieten. Bij onze gezondheid staan we echter lang niet altijd evenveel stil. Dat is ook niet nodig, zou je denken, pas als je gezondheid slecht is, is het zaak om hier iets aan te doen. Toch kan het geen kwaad om iets bewuster met je gezondheid om te gaan. Voorkomen is beter dan genezen, en al kun je zelf lang niet alle ziektes voorkomen, je lijf in een goede conditie houden is wel een mooi beginpunt. Ervoor zorgen dat je de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt speelt daarbij een belangrijke rol.

De gevolgen van ongezonde voeding
Dat het verstandig is om gezond te eten, dat weten we allemaal. Dat dat helaas niet altijd lukt, dat weten we echter ook. De wereld is nu eenmaal vol verleidingen, en altijd alleen maar gezond eten is voor de meeste mensen vrijwel onmogelijk. Dat is op zich ook niet erg, als je maar de juiste balans weet te vinden en er altijd voor zorgt dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgt.

De gevolgen van ongezonde voedingsmiddelen zijn terug te vinden in ons lichaam. We slaan de afvalstoffen eruit bijvoorbeeld op, en ook op je gewicht hebben al die suikers en vetten zo hun weerslag. Veel mensen vinden het fijn om zo nu en dan eens rigoureus afscheid te nemen van alle ongezonde stoffen die in hun lichaam zijn achtergebleven. Dat doe je door het te ontgiften. Een goede detoxkuur bestellen is de makkelijkste manier om daarmee aan de slag te gaan.

Een detoxkuur bestaat uit voedingsmiddelen die het lichaam sterk kunnen ontgiften. De meeste kuren bestaan uit smoothies en groentesappen vol superfoods, die op hun beurt weer vol zitten met antioxidanten. Deze zijn in staat om je lichaam te helpen bij het ontgiften. Je lever en nieren kunnen dit voor een heel groot deel zelf, maar een helpende hand kunnen zij hier zo nu en dan goed bij gebruiken.

Heb jij tekorten?
Eet je niet gezond, of niet gevarieerd, dan kun je last krijgen van tekorten van stoffen die je lichaam hard nodig heeft. Maar ook als je juist wel heel bewust met je voeding bezig bent, kunnen dit soort tekorten ontstaan. Eet je bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch, wat in de basis juist heel gezond kan zijn, loop je een risico op een tekort aan o.a. vitamine B12. Vaak merk je dit pas vrij laat op, maar de gevolgen kunnen groot en vervelend zijn, omdat deze stof verantwoordelijk is voor veel processen in je lichaam. Supplementen kunnen hier uitkomst bieden. De beste vitamine B12 supplementen zijn redelijk hoog gedoseerd, en worden niet zelden gecombineerd met andere vitamines en mineralen waaraan regelmatig tekorten ontstaan. Zo weet je zeker dat je voeding op de juiste manier wordt aangevuld met stoffen die hierin niet of onvoldoende aanwezig zijn.