Gezond gewicht Gezondheid

Eet jij ook te veel suiker? 6 tips om voor eens en voor altijd te minderen!

6 manieren om nu eindelijk van je suikerverlaging af te komen

Suiker, in Nederland eten we er per persoon veel te veel van: namelijk gemiddeld 103 gram suiker per dag! En dat terwijl de World Health Organisation (WHO) ons aanraadt om niet meer dan 50 gram suiker per dag te nuttigen. Tegenwoordig zit bijna overal suiker in verwerkt, zelfs in voedingsmiddelen waarvan je het niet zou verwachten zoals vleeswaren, soep, dressings en pastasauzen.

Suiker is niet goed voor ons. Het is slecht voor onze huid, ons hart, onze bloeddruk, onze lijn, ons cholesterol en zelfs voor onze mentale gezondheid. Er zijn verschillende studies die het verband aantonen tussen een hoge suikerinname en depressie. Redenen genoeg dus om minder suiker te eten, maar hoe doe je dat?

1 Accepteer dat het niet makkelijk is
Niemand kan (wil?) altijd gezond leven, we zijn ook maar gewoon mensen. Maar gezond leven is wel heel belangrijk en een keuze. Maak bewust de keuze voor een gezonder leven. Accepteer dat verandering tijd kost, maar dat je er wel veel voor terug krijgt. Zeg gedag tegen die after-dinner dips, snellere huid veroudering en knellende spijkerbroeken. Verwelkom meer energie, een gezond hart en een stralende huid!

2 Geef je Serotine level een boost
Serotine, het gelukshormoon, maak je aan door te sporten, voldoende te slapen en door gezond te eten. Wanneer je voldoende serotine aanmaakt heb je een stuk minder trek in zoetigheid en ben jij jouw suikeraanvallen de baas.

3 Pas op met wat je drinkt
Frisdrank is enorm slecht voor je, een blikje cola bevat al 35 gram suiker. Denk je goed bezig te zijn en in plaats van cola vruchtensappen te drinken? Helaas in vruchtensap zit ongeveer net zo veel suiker als in cola. Een beter alternatief is zelf limonade maken, lekker en helemaal niet moeilijk!

Voor een heerlijk frisse kan citroenlimonade pers je 3 (grote) citroenen uit, dit mix je met 1/2 eetlepel Steviala Kristal Sweet en een 100 ml water. Meng de Kristal Sweet en het water en verwarm dit op laag vuur totdat er een egaal geheel ontstaat. Mix dit met de citroensap en voeg dit bij 700 ml ijskoud water. Voeg nog wat extra ijsblokjes en wat munt toe en je hebt een heerlijk frisse limonade zonder suiker!

4 Houd je bloedsuikerspiegel stabiel
Voor je gezondheid is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel neutraal te houden, het is dus goed om grote bloedsuiker pieken en dalen te vermijden. Eet daarom 5 of 6 maaltijden per dag. Houd je ontbijt, lunch en diner als basis en bouw daartussen gezonde snack momenten in. Daarnaast is voldoende beweging belangrijk voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Wanneer je bloedsuikerstabiel is, is het een stuk makkelijker om je lekkere trek in bedwang te houden.

5 Zorg voor een goede voorbereiding
Minder suiker eten wordt makkelijker wanneer jij je voorbereid. Wanneer je zelf niets bij je hebt als je wordt overvallen door honger dan ben je aangewezen op ongezonde snacks die toevallig voor handen zijn. Bereid daarom je maaltijden en snacks voor. Je kunt heerlijke vullende salades thuis bereiden en meenemen.

Ook kun je zelf lekkere zoete snacks maken en meenemen. Je kunt voor de bereiding van je zoete snacks prima stevia gebruiken, stevia is een enorm zoet plantje wat heel goed als suikervervanger kan dienen.

6 Stevia
Je hebt vast wel eens gehoord van stevia. Stevia is een plant afkomstig uit Zuid-Amerika. Stevia is een 100% natuurlijke suikervervanger. De zoete componenten van stevia komen uit de bladeren. Stevia bevat bijna geen calorieën en heeft geen invloed op de bloedsuiker spiegel, hoera! Ideaal dus, een zoet alternatief voor suiker.

Maar juich niet te vroeg, want er zijn helaas niet zo veel pure stevia producten meer in omloop. Gelukkig hebben wij stevia producten gevonden die wel puur zijn en die we van harte durven aan te bevelen, namelijk de producten van Steviala. Misschien even wat duurder in aankoop, maar omdat je maar heel weinig nodig hebt doe je er ook langer mee. Plus wel zo fijn om te weten dat je geen troep binnenkrijgt.

Korting!!! Ontvang nu 10% korting op de producten van Steviala op www.steviaproducts.be en ervaar zelf hoe fijn deze producten zijn! Gebruik de kortingscode HEALTH voor deze 10% korting.