Geluk

 De dingen die een vrouw mooi maken

De krachtige eigenschappen van iemand met een burn-out

Veel vrouwen denken dat de sleutel tot schoonheid in hun toilettas zit. En het is ook niet zo gek dat wij vrouwen denken dat we make-up nodig hebben om er ‘mooi’ uit te zien. Want we worden toch nog steeds beoordeeld op ons uiterlijk en er worden flinke bedragen uitgetrokken om jou te overtuigen van de voor en na effecten als je een bepaalt make-up product gebruikt. En toegegeven, het is ook leuk om met make-up bezig te zijn en we zien er toch net even wat leuker uit met een likje mascara. Maar echte schoonheid komt niet uit je foundationpot of uit je mascara? Onderstaand zie je 7 voorbeelden die een vrouw mooi maken en die hebben niets te maken met de nieuwste kleur lippenstift.

1 Haar passie
Niets is zo aantrekkelijk als een vrouw die haar passie heeft gevonden. Nu hoef je niet direct te schrikken en te denken: help ik heb geen passie. Want een passie voor iets hebben betekent niet direct dat je een uitbundige passie moet hebben als dansen of schilderen (wel gaaf als je dat wel hebt!). Passie zit ook in kleinere dingen zoals de zorg voor je kinderen, het plezier wat je hebt in je werk, het vinden van een nieuw boek waarin jij jezelf kunt verliezen. Het is iets wat van jou is, het is iets wat jou gelukkig maakt en daardoor ga je bijna als vanzelf stralen.

2 Haar gevoel
Een koude vrouw houdt misschien van zichzelf maar wie houdt er nog maar van haar? Het voelen van liefde of compassie voor anderen als moeder, geliefde, collega, zus of vriendin is wat relaties maakt tot wat ze zijn. Een vrouw die liefde kan geven en ontvangen is enorm aantrekkelijk.

3 Haar verstand
Een vrouw die weet wat ze wil is aantrekkelijk en dat heeft niets te maken met hoe slim ze is. Maar ze weet wat ze kan en waar ze toe in staat is. Of dat nou leiding geven aan een heel team van mensen is of het opvoeden van haar kinderen, zij weet dat ze goed is in wat ze doet. Ze weet dat ze niet perfect is en dat ze in haar leven altijd dingen zal bijleren en ze vindt het ook leuk om te groeien als mens. Weten wie je bent en de bereidheid om verder te groeien is een zeer bewonderenswaardige eigenschap.

4 Haar vermogen om plezier te hebben
Ooit wel eens geprobeerd om plezier te hebben met iemand die negatief en chagrijnig is? Het is niet makkelijk om om te gaan met iemand die liever klaagt dan dat zij plezier heeft. Elke vrouw zal helaas tegenslag in haar leven kennen. Maar de manier waarop ze met deze tegenslag om gaat maakt een vrouw wie ze is. Geniet ze van de kleine dingen en staat ze relaxt in het leven? Wanneer een vrouw niet ontspannen genoeg is om bijvoorbeeld te zingen onder de douche of om spontaan even naar de speeltuin te gaan met haar kind dan zal haar kind haar niet durven te vragen om samen naar buiten te gaan en haar man zal zich niet zo snel ‘gezellig’ bij haar voegen als ze staat te douchen… 😉 Het punt is: een vrouw die openstaat voor dingen straalt dit uit.

5 Haar zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen is iets anders dan arrogantie. Wanneer je denkt dat je beter bent dan anderen ben je arrogant, wanneer vertrouwen in jezelf hebt zonder je met anderen te vergelijken heb je zelfvertrouwen. En hoewel trots soms negatief wordt gebruikt mag je als vrouw best trots zijn! Trots op je lichaam, je verstand, je baan, je kinderen. Je hebt de goedkeuring van anderen niet nodig als je zelfvertrouwen hebt en dit scheelt je een hoop energie!

Bovenstaande en nog veel meer punten die nu niet benoemd zijn maken dat een vrouw aantrekkelijk is. Zij zorgen voor haar prachtige uitstraling, voor de energie die om haar heen hangt. En dat heeft niets te maken met hoeveel je weegt of hoeveel make-up je wel of niet draagt, deze schoonheid komt uit jezelf!