Geluk

De worsteling van iemand die zowel sterk als gevoelig is

De worsteling van iemand die zowel gevoelig als sterk is

Je bent sterk door alle dingen die je hebt meegemaakt in je leven en je bent gevoelig omdat je weigert om muren om jezelf op te bouwen. Natuurlijk stel je grenzen, maar  je blijft je emotioneel bewust van de mensen om je heen. Toch is de combinatie sterk en emotioneel voor anderen wel eens moeilijk te doorgronden. Dit begrijp je want onderstaand vind je voorbeelden waar je zelf ook mee worstelt:

1 Het is iets waar je dagelijks tegenaan loopt
Soms weten mensen niet zo goed wat ze van je moeten denken. Hoe kan het dat dezelfde persoon die er in die meeting vanmiddag keihard in ging, dezelfde persoon is die ’s nachts wakker ligt en piekert over de dingen die men eerder tegen haar heeft gezegd.

2 Je piekert over de dingen die je dwars zitten
Je wilt niet dat iemand zich gestrest of rot over je voelt. Of het nu gaat om een keuze die je moet maken, of over een besluit wat al genomen is, je weet dat je besluiten anderen raken en dat is iets waar je constant over nadenkt.

3 Je komt op voor je vrienden en familie
Je zou ook zo voor jezelf moeten opkomen zoals je voor je vrienden en familie opkomt. Want wanneer het op je geliefden aankomt dan tolereer je het niet dat anderen ze pijn doen. Helaas heb je wel de neiging om anderen over je heen te laten lopen.

4 Anderen zien het meestal niet aan je als er iets aan de hand is
Het is niet dat je je best doet om ‘stoer’ over te komen, maar dit gewoon hoe anderen je zien. Hierdoor weten anderen niet zo snel wanneer we ons niet zo goed voelen. Zeker, je auto wilde niet starten, de kinderen zijn ziek, je  weet niet zo goed hoe je deze maand je hypotheek moet betalen en je schoonouders komen eten, maar verder ga je gewoon door alsof alles prima is.

5 Je lacht dingen weg
Sterke en gevoelige mensen komen zo zelfverzekerd over tijdens lastige periodes dat niemand er ook maar aan twijfelt of ze echt zo zelfverzekerd zijn. Maar wat ze niet weten is dat die glimlach alleen aan de buitenkant zit.

6 In je hoofd heb je een geweldige en sterke reactie
Maar als het er op aan komt dan vermijd je toch liever de dramatische of boze reactie. Sterke en emotionele mensen vermijden confrontaties liever en de meeste reacties spelen zich dan ook vooral in je hoofd af.

7 Je blaft harder dan je bijt
Je zegt misschien soms dat je dit of dat gaat doen, maar de realiteit is dat je gewoon wil dat andere mensen weten hoe jij je voelt. We kunnen ons soms laten meeslepen door onze emoties, maar dit gebeurt eigenlijk alleen bij de mensen die we echt vertrouwen.

8 Je vindt het vreselijk als mensen je niet leuk vinden
Als iemand je niet aardig of leuk vindt dan schudt de wereld een beetje. Sterke en gevoelige mensen komen misschien soms wat hard over, maar diep van binnen zijn ze juist heel lief en willen ze door iedereen aardig gevonden worden.

9 Maar een paar mensen kennen de echte jij
Het is niet zo dat je een masker opzet of dat jij je authentieke zelf verbergt, maar je hebt op de harde manier geleerd dat niet iedereen jouw energie en tijd waard is. Terwijl als je iemand uiteindelijk voldoende vertrouwt om die persoon in je leven te laten, dan mag die persoon zich gelukkig prijzen want je bent een geweldige vriend.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?