Gezondheid

De voordelen van een eigentijdse zorgverzekering

De voordelen van een eigentijdse zorgverzekering

December: de maand van glühwein, Sinterklaas, kerst, oliebollen en… zorgverzekeringen uitkiezen. Of je hier nu actief mee bezig bent of er pas net over na begint te denken; in december krijgen we jaarlijks de mogelijkheid om zorgverzekeringen te vergelijken en de juiste zorgverzekering voor het nieuwe jaar af te sluiten. Dat een zorgverzekeraar meegaat met de tijd is dan wel zo fijn. Maar op welke manieren wordt dat gedaan en wat zijn de voordelen hiervan voor jou? Hieronder zetten we een paar voordelen voor je op een rij!

Neem contact op
Wanneer je contact op moet nemen met jouw zorgverzekeraar kan dat soms lastig zijn. Doordeweeks telefonisch contact opnemen terwijl je aan het werk bent of dit gelijk na het werk moeten doen, is voor velen nogal onhandig. Daarnaast moet je alle informatie bij de hand hebben. Mocht er naar informatie gevraagd worden die je er nog bij moet zoeken, dan blijft het ongemakkelijk stil aan de lijn terwijl je hier gestrest naar op zoek gaat, als je al niet wordt verzocht later terug te bellen. Dan is het wel zo gemakkelijk dat je dit kunt omzeilen met een eigentijdse manier van direct contact met jouw zorgverzekeraar. Gelukkig begrijpen zorgverzekeraars zoals VinkVink dat bellen in de 21e eeuw wat achterhaald is en kun je daarom via een chat contact opnemen. Zo staat alles vast en kun je rustig in stilte via de chat alles met je zorgverzekeraar doornemen.

Problemen voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen, daar zullen ook veel zorgverzekeraars het mee eens zijn. Echter, is dat nog niet altijd terug te zien in hun aanbod. Gelukkig zie je dat eigentijdse zorgverzekeraars  steeds vaker deze filosofie  toepassen. Dit doen ze door hun klanten tools aan te bieden waarmee ze hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Eigen apps en programma’s worden al veel gebruikt, echter is het grote verschil met eigentijdse zorgverzekeringen dat deze ook gebruik maken van bekende, gerenommeerde zelfhulp apps. Bij vinkvink.nl zie je bijvoorbeeld dat je gezondheidsapps zoals Headspace, Sworkit, Fabulous en de Fysio zelfcheck aan jouw zorgverzekering toe kan voegen zonder hiervoor de hoofdprijs te hoeven betalen. Op die manier kun je het hele jaar door werken aan jouw fysieke en mentale gezondheid. Zo hoef je niet te wachten tot je een verwijzing van de dokter krijgt om genezen te worden. 

Overzichtelijk online
Van bankieren tot shoppen; vandaag de dag kunnen we bijna alles via onze smartphone regelen. Elke keer inloggen op een website of nog steeds brieven ontvangen van je zorgverzekeraar is echter voor velen nog steeds normaal. Eigentijdse verzekeraars bieden daarom alle functies die je nodig hebt aan via een app. Zo kun je gemakkelijk een declaratie toesturen of jouw eigen risico checken op je telefoon in de bus onderweg naar de dokter. 

Of je deze december nu op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekeraar of niet, kijk altijd even of jouw zorgverzekeraar je deze voordelen biedt. Dat zorgverzekeraars meegaan met de tijd en je deze gemakken bieden is namelijk wel zo fijn.