Gezondheid

De 8 voordelen van bier

De 8 voordelen van bier!

Bijna niets is lekkerder dan een koud biertje op een warme zomerse dag. Maar ben jij ook altijd bang dat je een calorieën-bom naar binnen werkt? Dan hebben we goed nieuws! Hoewel je natuurlijk zeker met mate moet drinken zitten er in een glas witte wijn meer calorieën dan in een biertje. Dit betekent natuurlijk niet dat je het ene na het andere biertje naar binnen moet gieten. Tenzij je natuurlijk een stiekeme liefhebber bent van een grote bierbuik. Maar niet getreurd er zijn gelukkig ook wel minstens 8 goede redenen om het glas te heffen en zo nu en dan toch met mate te genieten van zo’n goudgele rakker.

1. Rijk aan vitamine B
Door het gist is bier rijk aan vitamine B. Ongefilterd bier is helemaal rijk aan vitamine B3, B6 en B9(foliumzuur). B3 bevorderd celherstel en B6 vermindert je pijn bij ongesteldheid. Foliumzuur helpt bij het voorkomen van darmkanker.

2. Rijk aan vezels
Bier bevat veel vezels die werken als een natuurlijk laxeermiddel. Daarnaast zorgt bier er ook voor dat je eten minder snel je maag verlaat. Dit vermindert je trek in eten.

3. Vermindert stress
Veel stress is slecht voor je hart. Gematigd alcoholgebruik kan stress verminderen en kalmerend werken. Volgens de mayo kliniek vermindert gematigd gebruik van alcohol het risico op hartaanvallen en wellicht het risico op een beroerte. Met gematigd bedoelen ze maximaal 1 glas voor vrouwen. Mannen mogen er eentje meer.

4. Bier drinkers hebben minder kans op diabetes 2
Meerdere studies hebben aangetoond dat gematigde bierdrinkers ongeveer 30 % minder risico hebben op diabetes 2 hebben ten op zichtte van de testpersonen die niet dronken.

5. Bierdrinkers hebben minder kans op nierstenen
Volgens de mayo kliniek hebben bierdrinkers een mindere kans op het ontwikkelen van nierstenen.

6. Het is goed voor je spieren
Hop in bier bevat een stofje dat ervoor zorgt dat je spieren minder snel aftakelen.

7. Rijk aan siliconen
Volgens een onderzoek van de Universiteit van Alcala in Spanje vermindert je risico op het krijgen van Alzheimer door twee biertjes per dag te drinken. Het onderzoek toont aan dat door een hoge inname van siliconen je de opname van aluminium vermindert in je hersenen. En dit laatst vermindert de kans op Alzheimer.

8. Het matige nuttigen van bier is goed voor je botten
Onderzoekers van de tufts Universiteit hebben een positieve connectie gevonden tussen bier- en wijnconsumptie en de sterkte van het heupbot. Maar let op! Te hoge consumptie leidt volgens dit onderzoek tot een verslechtering van het heupbot.

Dus geniet en drink met mate deze zomer!

Lifehack.org